Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig

   A Szabadpolcon elhelyezett termékek vásárlásakor, minden elköltött 500 forint után egy darab hűségmatricát ajándékozunk vásárlóinknak.

A 18 db matrica gyűjtőfüzetünkben történő összegyűjtését követően egyszeri 10 %-os vásárlási kedvezmény vehető igénybe, ami a szabadpolcon elhelyezett termékekből való egyszeri vásárlás után jár. Ez alól kivételt képeznek akciós termékeink és azok a termékek, amelyeknél jelzésre kerül, hogy nem vesznek részt a kedvezménygyűjtő programunkban.    

Tovább ...

  

SZABAD SZERDÁN SZABAD A VÁSÁR!

Minden hónap első szerdáján, gyógyszertárunk szabadpolcos termékeiből, a helyszínen történő vásárlás esetén

10 % kedvezményt adunk!

A Szabad Szerda akciónk a kedvezményfüzet beváltásával és egyéb akciókkal illetve a házhoz szállítással nem vonható össze, és ezen a napon matricát sem tudunk adni a vásárlásokért.
  

Tovább ...

Budapest területén minden kerületben másnapi kiszállítást vállalunk futárszolgálattal: 999 Ft / kiszállítás

Megrendelését csak munkanapokon, előre egyeztetve 9-17 óra között, az egyeztetett időpontban teljesítjük. Amennyiben rendelését munkanapokon 11 óráig leadja, akkor a feldolgozást még aznap elvégezzük és feladjuk Önnek csomagját. A csomagot a megrendeléstől számított 1-2 munkanapon belül küldjük Önnek, az esetleges késésekért felelősséget nem vállalunk!


Sürgősségi kiszállítás (Budapest, Budaörs, Törökbálint, Érd, Diósd): 3500 Ft / kiszállítás

Megrendelését munkanapokon (9-17-ig) a telefonos egyeztetéstől számított három órán belül teljesítjük.


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

  

Vidékről is rendelhet utánvétesen futárszolgálattal!


Az utánvétes továbbítás költsége 3 kg-ig és 50.000 Ft-ig: 1500 Ft/csomag


A csomagot a megrendeléstől számított 1-2 napon belül küldjük Önnek. A kiszállítás munkanapokon 8-18 óra között történik.

A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

 Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek  

  

Az ország 130 városában megtalálható több mint 440 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

  

Tovább ...

 Szerződött egészségpénztárak  

ALLIANZ

egészségpénztár

DIMENZIO

egészségpénztár

GENERÁLI

egészségpénztár

HONVÉD

egészségpénztár

IZYS

egészségpénztár

MEDICINA

egészségpénztár

MEDISMART

egészségpénztár

MKB

egészségpénztár

NAVOSZ

egészségpénztár

OTP

egészségpénztár

PATIKA/ÚJPILLÉR

egészségpénztár

PROVITA

egészségpénztár

PRÉMIUM

egészségpénztár

TEMPO

egészségpénztár

VASUTAS

egészségpénztár

VITAMIN

egészségpénztár

HIRDETÉS

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti téren MAGÁNORVOSI RENDELŐ kiadó.
Érdeklődni a 06-1-246-3364-es telefonszámon lehet.

Cukorbetegség és az evés élvezete

2013-11-04 13:13:00    

A cukorbetegeknek nagy figyelmet kell szentelniük étrendjük összeállításának. Viszont nem szabad lemondaniuk a finom ételek zömének élvezetéről sem. A közhiedelemmel ellentétben nincsenek rendkívül szigorú, tiltó szabályok.

Minden cukorbetegnek természetesen magas a vércukorszintje. A 2-es típusú diabétesznél (melyben a betegek 90-95%-a szenved) ezzel együtt jár, egyben egyik fő probléma az elhízás. Emiatt nagyon sokan fogyókúráznak – többek közt fürdőterápia útján is. Egyes kimutatások szerint minden tizedik gyógyfürdővendég cukorbeteg. A táplálék helyes megválasztása pedig minden kezelés kulcsfontosságú eleme, melynél az orvos beállítja a megfelelő étrendet és az elengedhetetlen fizikai aktivitás módját. Az alábbiakban kiemeltünk a diabéteszben szenvedők táplálkozásával kapcsolatos, a köztudatban elterjedt néhány állítást, melyek igazságtartalma megkérdőjelezett.

IGAZ

Alapelvek: mértékletesen enni, a cukros vagy a zsíros ételeket nagymértékben korlátozva, ami nem zárja ki az evés élvezetét. Ezért ismerni kell az élelmiszerek és italok glikémiás indexét (IG), azaz milyen hatásuk van a vércukor-szintre. Különösen ügyelni kell a feldolgozott, késztermékekre (konzervételekre), melyek rejtetten tartalmazhatnak zsírt és cukrot. Ahhoz, hogy mégis rájöjjünk ennek mértékére, minden esetben gondosan tanulmányozni kell a késztermék összetevőit tartalmazó tájékoztatót.
Ami pedig a napi menüt illeti: szerepeljen benne sok zöldség és kisebb cukortartalmú gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonából készült termék, sovány szárnyashús, hal. Elkészítéskor olíva- vagy szójaolajat ajánlott használni.

HAMIS

Vannak tehát határozottan tiltott gyümölcsök? Egyértelműen nincsenek. Egyszerűen kerülni kell, hogy a magas cukortartalmú gyümölcsökből sokat fogyasszon a cukorbeteg. Minthogy általában 2 gyümölcs ajánlott naponta, figyelembe kell venni például, hogy 1 alma, 1 körte vagy 1 narancs megfelel½ banán, 12-15 szem cseresznye, 200 gr málna vagy földieper cukorszintjének (természetesen gyümölcssaláta elkészítésekor hozzáadott cukor nélkül). Ezeket az összehasonlításokat dietetikus segítségével javasolt elvégezni.

HAMIS

Előnyben részesítendők a cukorpótlók? Akár cukorbeteg valaki, akár nem, a dietetikusok általában ellene vannak az édesítő szereknek. Azt ajánlják a főleg frissen diagnosztizált diabétesznél, hogy a páciens fokozatosan csökkentse a naponta elfogyasztott cukor mennyiségét, semmint cukorpótlót használjon. Ugyanis, amikor hozzászokik a beteg a kevésbé édes ízekhez, lassanként az ízlés is módosul. És egy idő után csökken a vágy az édességek (pld. cukros sütemények, csokoládé, gyümölcsjoghurt, kávé vagy tea) iránt. Így komolyan lehet korlátozni ezek fogyasztását.

IGAZ

Különösen be kell tartaniuk a fentieket és a diétás étrendet az1-es típusú cukorbetegségben szenvedő fiataloknak, akiknél már egy adott dózisban inzulint kell alkalmazni. Alkalmanként (családi ünnep, születésnap, névnap, munkahelyi ünneplés stb.) azonban nem túl cukros házi süteményt, apró snacket kis mennyiségben szabad fogyasztani, a hiperglikémia, azaz a megemelkedett vércukorszint elkerülésével. Nem”kötelező” tehát kilógni a sorból.   De az alkohollal is nagyon vigyázni kell, ha koccintásra kerül sor. Az említett alkalmakkor egy kis pohár pezsgő, vagy bor engedélyezett (tömény ital semmiképp sem).

HAMIS

Tilos fogyasztani keményítő tartalmú élelmiszereket? Minthogy minden keményítő tartalmú élelmiszer lassú lebontású cukrokat tartalmaz (viszonylag alacsony glikémiás index mellett), fontos abban a tekintetben, hogy energiát ad.  Azért tudni kell, hogy pld. barna rizst kell fogyasztani fehér rizs, burgonyaköret helyett, mert alacsonyabb a glikémiás indexük. Ha viszont egy étteremben nincs ilyen, helyette teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut ajánlott fogyasztani.

Galenus


Eredeti cikk: Cukorbetegség - és az evés élvezete