Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig

   A Szabadpolcon elhelyezett termékek vásárlásakor, minden elköltött 500 forint után egy darab hűségmatricát ajándékozunk vásárlóinknak.

A 18 db matrica gyűjtőfüzetünkben történő összegyűjtését követően egyszeri 10 %-os vásárlási kedvezmény vehető igénybe, ami a szabadpolcon elhelyezett termékekből való egyszeri vásárlás után jár. Ez alól kivételt képeznek akciós termékeink és azok a termékek, amelyeknél jelzésre kerül, hogy nem vesznek részt a kedvezménygyűjtő programunkban.    

Tovább ...

  

SZABAD SZERDÁN SZABAD A VÁSÁR!

Minden hónap első szerdáján, gyógyszertárunk szabadpolcos termékeiből, a helyszínen történő vásárlás esetén

10 % kedvezményt adunk!

A Szabad Szerda akciónk a kedvezményfüzet beváltásával és egyéb akciókkal illetve a házhoz szállítással nem vonható össze, és ezen a napon matricát sem tudunk adni a vásárlásokért.
  

Tovább ...

Budapest területén minden kerületben, valamint néhány környező településen kiszállítást vállalunk futárszolgálattal vagy szakszemélyzettel: 1300 Ft vagy 3490 Ft/ kiszállítás

Megrendelését csak munkanapokon, előre egyeztetve 9-17 óra között, az egyeztetett időpontban teljesítjük. Amennyiben rendelését munkanapokon 11 óráig leadja, akkor a feldolgozást még aznap elvégezzük és feladjuk Önnek csomagját. A csomagot a megrendeléstől számított 1-5 munkanapon belül küldjük Önnek, az esetleges késésekért felelősséget nem vállalunk!


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

  

Vidékről is rendelhet utánvétesen futárszolgálattal vagy szakszemélyzet általi kiszállítással!


Az utánvétes továbbítás költsége: Futárszolgálattal 1700 Ft/csomag, szakszemélyzet által kiszállítva 15875 Ft/csomag


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

 Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek  

  

Az ország 130 városában megtalálható több mint 440 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

  

Tovább ...

 Szerződött egészségpénztárak  

ALLIANZ

egészségpénztár

DIMENZIO

egészségpénztár

GENERÁLI

egészségpénztár

HONVÉD

egészségpénztár

IZYS

egészségpénztár

MEDICINA

egészségpénztár

MEDISMART

egészségpénztár

MKB

egészségpénztár

NAVOSZ

egészségpénztár

OTP

egészségpénztár

PATIKA/ÚJPILLÉR

egészségpénztár

PROVITA

egészségpénztár

PRÉMIUM

egészségpénztár

TEMPO

egészségpénztár

VASUTAS

egészségpénztár

VITAMIN

egészségpénztár

HIRDETÉS

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti téren MAGÁNORVOSI RENDELŐ kiadó.
Érdeklődni a 06-1-246-3364-es telefonszámon lehet.

Meghűlés, láz, nátha

Az őszi-téli időszak jellegzetesen gyakori panaszai a légúti huruttal, torokfájással és lázzal járó megbetegedések. Immunrendszerünk erősítésével, szervezetünk karbantartásával ezek az állapotok jó eséllyel megelőzhetők. Figyeljünk oda táplálkozásunkra, a megfelelő vitaminbevitel biztosítása érdekében lehetőleg ne gyógyszereket szedjünk, hanem fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt a téli hónapokban is. Hideg időben se zárkózzunk mindig a négy fal közé, a friss levegő és a testmozgás is segít szervezetünk ellenálló képességének fokozásában, és a rendszeres szaunázás is jó hatással van az immunvédekezésre.

Aki hajlamos az influenzaszerű fertőzésekre, egészsége védelmében mindezeket kiegészítheti valamilyen IMMUNERŐSÍTŐ terápiával is. Javasolt például az Echinacea golyócska szedése, alacsony potenciában (D4, D6), napi 1-2x5 golyó, kúraszerűen (pl. 2 hét szedés - 1 hét szünet, vagy 5 nap szedés - 2 nap szünet). Hasonló módon használható a vírusok elleni immunvédekezést serkentő Vincetoxicum D4 is. Influenzás időszakban javasolt még ezen kívül az Influenzinum (C15, C30 vagy D30) heti 1-2 alkalommal való bevétele is. Heti 1 adag Oscillococcinum szintén segíthet.

Ugyanezek a szerek a már fennálló betegség leküzdésében is tudnak segíteni. Ilyenkor a fentinél gyakrabban ajánlott bevenni őket, pl. az Echinaceát kezdetben akár félóránként, aztán napi 4-5 alkalommal.

Ha már kialakult a megbetegedés, az aktuális tüneteknek megfelelő homeopátiás szer sokat tud javítani az állapotunkon. A szerválasztás legfontosabb szempontjairól és a meghűléses panaszok kezelésében leggyakrabban használt monokomponensű szerek fő jellemzőiről olvashat a továbbiakban.

Nagyon fontos, hogy a szerek kiválasztásakor mindig a beteg állapot teljességét vegyük figyelembe és a panaszainkra összességében leginkább hasonlító szert válasszuk ki. Ehhez érdemes megfigyelni, megkérdezni a beteg érzéseinek, fájdalmainak jellegét, milyenségét (lehet pl. lüktető, szúró, égő vagy nyomó.), és szempont lehet az is, hogy milyen tényezők rontják, és melyek javítják a beteg panaszait (pl. hideg vagy meleg, nyugalom vagy mozgás, evés, ivás, alvás, izzadás.). Segíthet a betegség kiváltó okának ismerete is (pl. hideg szél, huzat, elázás.). Fontos tudni, hogy a betegséget kísérő láz a szervezet védekező-öngyógyító reakciójának a része, tehát önmagában nem feltétlen aggasztó tünet. Ne a láz mihamarabbi elnyomása legyen tehát a célunk, hanem a beteg állapot megszűntetése - amivel együtt a láz is elmúlik. Viszont ha a láz tartósan 39°C fölötti, vagy alacsonyabb, de napok alatt sem múlik, feltétlenül forduljunk orvoshoz! Ha pedig a lázat erős fejfájás és nyaki merevség, nyakfájdalom kíséri, azonnali orvosi ellátás szükséges!

A homeopátiás kezelési lehetőségeket tekintve, LÁZZAL JÁRÓ ÁLLAPOTOK esetén gyakran jól használható szerek a következők:

 • Hirtelen, gyorsan kialakuló betegség esetén:

  • Aconitum

   Hirtelen kialakuló tünetek, magas láz, izzadás nélkül. A beteg szomjas, nyugtalan és szorong. A panaszok éjfél körül romlanak, vagy akkor alakulnak ki. Kiváltó tényező lehet a száraz hideg, szél, huzat. Aconitumra mindig csak a betegségek első stádiumában lehet szükség, ekkor C12-C30-as erősségben adjuk be, ha szükséges, ismételjük (akár pár óránként), de ha a beteg állapota, tünetei változnak, válasszunk új szert ezeknek megfelelően.

  • Belladona

   Az Aconitum gyakori követő szere. Szintén hirtelen kezdetű állapot, magas láz jellemzi, a beteg izzad, bőre kipirult, verejtékes, a nyálkahártyái viszont szárazak. Általában nem szomjas. Az érzetei, fájdalmai (pl. fej, fül.) lüktető, pulzáló jellegűek.

 • Lassan, fokozatosan induló betegség esetén:

  • Ferrum phosphoricum

   Lassan kialakuló, fokozatosan emelkedő, nem túl magas láz jellemzi, mely általában valamilyen hurutos megbetegedés kísérő tünete (hörghurut, nátha, fülgyulladás). Orrvérzés is jelentkezhet. A beteg fáradt, erőtlen, de nyughatatlan.

  • Bryonia

   A láz lassan emelkedik, a beteg nyálkahártyái szárazak, nagyon szomjas, egyszerre sok folyadékot iszik. Mellkasi fájdalommal járó köhögése lehet. Panaszai a legkisebb mozgástól is romlanak, nyugalomban érzi jobban magát.

  A fenti szereket általában közepes potenciában (C9, C12, C15, D12) adjuk, heves tünetek esetén eleinte akár óránként, majd a panaszok javulásával ritkítjuk az adagolást. Kevésbé intenzív tünetek esetén napi 2-3x5 golyó elszopogatása javasolt.

 • Ha a beteg fő tünete az ORRFOLYÁS, gyakran az alábbi szerek valamelyikére van szükség:

 • Vizes orrváladék:

  • Allium cepa

   Heves tüsszögésroham, az orrot kívül-belül felmaró, híg, vizes nagyon bőséges orrfolyás jellemzi, amit erőteljes, de nem maró könnyezés is kísér. A tünetek zárt térben és melegben romlanak, szabad levegőn és hűvösben javulnak.

  • Arsenicum album

   Vizes, maró orrváladék, tüsszögéssel, égő fájdalommal. A beteg fázós, szorongó, a tüneteihez mérten aránytalanul nagyfokú gyengeség jellemzi. Állapotát javítja a meleg minden formája.

 • Sűrű orrváladék:

  • Hydrastis

   Sűrű, sárgás, tapadós, nyúlós, nehezen kifújható, nagy mennyiségű váladék. Ha sikerül kifújni, nagyon sok váladék jön ki egyszerre. Gyakran a hátsó garatfalon is váladékcsorgás észlelhető.

  • Kalium bichromicum

   Sűrű, fonalszerű nyúlós, rugalmas váladék, mely sárgászöld csomókat, darabokat tartalmaz. Az orrgyök és az arccsont fájdalma, esetleges arcüreggyulladás jellemezheti. Az orrban pörkök képződhetnek. A tünetek nyomásra, előrehajlásra romlanak, és javulnak melegben.

  • Mercurius solubilis

   Sűrű, gennyes, sárgás vagy zöldes színű, maró, bűzös orrváladék. Lepedékes nyelv, rossz szájíz, kellemetlen szagú lehelet jellemzi, a szájban afták is kialakulhatnak. Az állapot éjszaka romlik.

  • Pulsatilla

   Sűrű, sárgás, krémszerű, nem maró váladék, az orr nappal folyik, éjszaka eldugul. Csökkent íz- és szagérzés jellemezheti. Friss levegőn javul az állapota.

  Ezek a szerek is közepes potenciában (C9, C12, C15, D12) használhatók, napi 2-3x5 golyócskával indítva az adagolást, és az állapot javulása szerint ritkítva a szedést.

 • Sűrű orrváladék és/vagy orrmelléküreg gyulladás kezelésében a komplex összetételű Euphorbium comp.-Heel orrcsepp is kiváló segítség lehet.

  A náthás, meghűléses, influenzaszerű panaszok megfelelően választott homeopátiás készítményekkel általában jól gyógyíthatók, de ha a magunk által választott szerekkel nem érünk el javulást pár napon belül, feltétlen kérjünk homeopátiás vagy hagyományos orvosi segítséget!