Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig

   A Szabadpolcon elhelyezett termékek vásárlásakor, minden elköltött 500 forint után egy darab hűségmatricát ajándékozunk vásárlóinknak.

A 18 db matrica gyűjtőfüzetünkben történő összegyűjtését követően egyszeri 10 %-os vásárlási kedvezmény vehető igénybe, ami a szabadpolcon elhelyezett termékekből való egyszeri vásárlás után jár. Ez alól kivételt képeznek akciós termékeink és azok a termékek, amelyeknél jelzésre kerül, hogy nem vesznek részt a kedvezménygyűjtő programunkban.    

Tovább ...

  

SZABAD SZERDÁN SZABAD A VÁSÁR!

Minden hónap első szerdáján, gyógyszertárunk szabadpolcos termékeiből, a helyszínen történő vásárlás esetén

10 % kedvezményt adunk!

A Szabad Szerda akciónk a kedvezményfüzet beváltásával és egyéb akciókkal illetve a házhoz szállítással nem vonható össze, és ezen a napon matricát sem tudunk adni a vásárlásokért.
  

Tovább ...

Budapest területén minden kerületben, valamint néhány környező településen kiszállítást vállalunk futárszolgálattal vagy szakszemélyzettel: 1300 Ft vagy 3490 Ft/ kiszállítás

Megrendelését csak munkanapokon, előre egyeztetve 9-17 óra között, az egyeztetett időpontban teljesítjük. Amennyiben rendelését munkanapokon 11 óráig leadja, akkor a feldolgozást még aznap elvégezzük és feladjuk Önnek csomagját. A csomagot a megrendeléstől számított 1-5 munkanapon belül küldjük Önnek, az esetleges késésekért felelősséget nem vállalunk!


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

  

Vidékről is rendelhet utánvétesen futárszolgálattal vagy szakszemélyzet általi kiszállítással!


Az utánvétes továbbítás költsége: Futárszolgálattal 1700 Ft/csomag, szakszemélyzet által kiszállítva 15875 Ft/csomag


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

 Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek  

  

Az ország 130 városában megtalálható több mint 440 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

  

Tovább ...

 Szerződött egészségpénztárak  

ALLIANZ

egészségpénztár

DIMENZIO

egészségpénztár

GENERÁLI

egészségpénztár

HONVÉD

egészségpénztár

IZYS

egészségpénztár

MEDICINA

egészségpénztár

MEDISMART

egészségpénztár

MKB

egészségpénztár

NAVOSZ

egészségpénztár

OTP

egészségpénztár

PATIKA/ÚJPILLÉR

egészségpénztár

PROVITA

egészségpénztár

PRÉMIUM

egészségpénztár

TEMPO

egészségpénztár

VASUTAS

egészségpénztár

VITAMIN

egészségpénztár

HIRDETÉS

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti téren MAGÁNORVOSI RENDELŐ kiadó.
Érdeklődni a 06-1-246-3364-es telefonszámon lehet.

A szénanátha homeopátiás kezelése

Évről évre egyre több gyerek és felnőtt küszködik az allergiás panaszok valamilyen formájával. A pollenallergiások ezrei számára a tavaszi virágzás beköszönte nem feltétlen örömteli esemén. Hírlevelünk első felében számukra kínálunk ötleteket panaszaik csökkentéséhez.

Az allergia egyik megjelenési formája a szénanátha. Jellemzően tüsszögéssel, vizes orrfolyással, orrdugulással, orrviszketéssel jár, amit könnyezés, szemviszketés, a torok vagy akár a fül viszketése kísérhet. Ezen kellemetlen tünetek megjelenhetnek időszakosan, vagy jelen lehetnek akár folyamatosan is. Az időszakos panaszokat leginkább különböző pollenek okozzák. Tél végén, kora tavasszal egyes virágzó fák (nyír, mogyoró, éger, fűz), a mostani, tavasz végi, nyár eleji időszakban a pázsitfűfélék, a nyári hónapokban az útifű, a libatop, a nyár második felében és ősz elején pedig a parlagfű és a fekete üröm pollenje válthat ki tüneteket az arra érzékenyeknél. Folyamatosan fennálló panaszokat okozhat a házipor vagy a háziállatok szőre is.

A tünetek csökkentése összetett feladat. Alapvető fontosságú, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az allergének jelenlétét a közvetlen környezetünkben! Ne a szabadban szárítsuk a ruhát és az ágyneműt, naponta többször mossunk kezet és arcot, öblítsük át vízzel az orr belsejét is, és lehetőleg naponta mossuk meg vagy öblítsük le a hajunkat is! Fontos tudni azt is, hogy az időszakosan jelen lévő pollenek és egyes élelmiszerek között ún. keresztreakció lehet, vagyis bizonyos élelmiszerek fogyasztása az allergiás panaszainkat erősítheti. A fűfélékre való érzékenység esetén ilyen lehet a bab, a zöldborsó és a lencse, a parlagfű esetén a sárgadinnye és a görögdinnye (!), a cukkini, az uborka és a banán, a fekete ürömre allergiásoknak pedig többek között a sárgarépát, petrezselymet, zellert és a dinnyéket érdemes kerülniük a panaszos időszakban.

Sokat segíthet a homeopátia is. Mivel az allergia krónikus betegség, tartós eredményt, valódi gyógyulást csak személyre szabott, ún. "alkati" kezeléssel érhetünk el. Ehhez kérjük homeopata szakember segítségét!

Heves, akut panaszok esetén viszont jó szolgálatot tehetnek az ún. tüneti vagy akut szerek is, melyeket a homeopátiás hasonlósági szabály értelmében az aktuálisan fennálló tüneteink jellegzetességei alapján választhatunk ki. Mindig törekedjünk arra, hogy kiválasszuk a panaszainkra összességében legjobban hasonlító szert!

A leggyakrabban alkalmazott tüneti szerek a következők:

Ha az orrfolyás, tüsszögés a fő tünet:
  • Allium cepa - heves tüsszögésroham, az orrot kívül-belül felmaró, híg, vizes nagyon bőséges orrfolyás jellemzi, amit erőteljes, de nem maró könnyezés is kísér. A tünetek zárt térben és melegben romlanak, szabad levegőn és hűvösben javulnak.
  • Sabadilla - görcsös tüsszögésrohamok és vizes, bőséges, de nem maró orrfolyás jellemzi, mely orrdugulással váltakozik. Erős könnyezés és a lágy szájpad viszketése kísérheti mindezt. Minden tünete romlik szabad levegőn és javul a meleg minden formájára (ital, borogatás)
  • Arsenicum album - vizes, maró, de nem annyira bőséges orrváladék, égő fájdalommal, tüsszögéssel. Javít a meleg minden formája, a beteg fázós, aggodalmaskodó.
  • Kalium jodatum - akkor gondoljunk rá, ha az arcüregek is érintettek. A váladék maró, vizes vagy gennyes is lehet, teltség és dugulásérzés van az egész fejben, de főleg az orrgyöknél. A meleg rontja a panaszokat.

Ha az orrdugulás, tüsszögés a fő tünet:
  • Nux vomica - leginkább reggel jelentkező heves, görcsös tüsszögésroham jellemzi, melyhez orrfolyás is társul. A tüsszögést erős illatok és hideg hatás, huzat is elindíthatja. Szabad levegőn vagy éjszaka orrdugulás alakul ki.
  • Sticta - nyomás- és teltségérzés az orrgyöknél, de váladék nem fújható. A nyálkahártya száraz és kisebesedik.
  • Apis - az orrnyálkahártya duzzadt, ödémás, és emiatt orrdugulás alakul ki. A szemhéj szintén duzzadt lehet, a szem égő, szúró fájdalmával kísérve. A panaszokat rontja a meleg és javítja a hideg borogatás.

Ha a szempanaszok dominálnak:
  • Euphrasia - fő tünete a bőséges, maró könnyezés, a szem ég, viszket, kivörösödik, érzékeny a fényre. Vizes, nem maró orrfolyás és tüsszögés kísérheti mindezt. A panaszok reggel, felkelés után a legerősebbek.

Ha a viszketés a fő tünet:
  • Wyethia - legintenzívebb tünete a lágy szájpad viszketése, és a száj, torok, orr nyálkahártyáinak szárazságérzése.
  • Arundo - elsősorban az orr viszketése jellemzi, de ezt a szem és a szájpad égő érzetű viszketése is kísérheti.

Ezeket a szereket általában közepes potenciában (C9, C12, C15, D12) adjuk, a tünetek erősségétől, intenzitásától függő gyakorisággal. Kezdhetjük az adagolást napi 2-3x5 golyó elszopogatásával, majd a panaszaink javulásával párhuzamosan csökkentsük a bevétel gyakoriságát!

Bármilyen jellegű allergiás tünet csökkentésére alkalmas a Histaminum nevű szer. Közepes potenciában (C9, C12, C15, D12), a tünetek erősségétől függően napi 1-3 alkalommal használjuk. A tünetek csökkenésével párhuzamosan ritkítani kell az adagolását!

Ha nem csak a panaszaink megjelenésekor kapunk észbe, lehetőségünk van arra is, hogy homeopátiás szerek segítségével csökkentsük szervezetünk érzékenységét az allergiát okozó tényezővel szemben (ún. deszenzibilizálás). Ilyenkor az adott anyagból készült homeopátiás készítményt kell elkezdeni szedni C15-C30-as potenciában, a tünetek várható megjelenési ideje előtt 3-4 héttel, hetente 1-2 alkalommal. A szerek lehetnek például: Pollens (többféle virágpor keveréke), Ambrosia (parlagfű), Artemisia (üröm), Hausstaubmilbe (házipor).

A már kialakult panaszok kezelésére mindezeken kívül többféle komplex homeopátiás szer is rendelkezésünkre áll. A Coryzalia tabletta allergiás eredetű és vírusok okozta nátha esetén egyaránt alkalmas a tünetek hatékony csökkentésére. A Luffeel tabletta és orrspray kifejezetten allergiás panaszok kezelésére szolgál. A tabletta elsősorban megelőzésére használható, az orrspray pedig a már kialakult tünetek visszaszorítására alkalmas. Az Oculoheel szemcsepp a szemtüneteken tud sokat segíteni.