Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig

   A Szabadpolcon elhelyezett termékek vásárlásakor, minden elköltött 500 forint után egy darab hűségmatricát ajándékozunk vásárlóinknak.

A 18 db matrica gyűjtőfüzetünkben történő összegyűjtését követően egyszeri 10 %-os vásárlási kedvezmény vehető igénybe, ami a szabadpolcon elhelyezett termékekből való egyszeri vásárlás után jár. Ez alól kivételt képeznek akciós termékeink és azok a termékek, amelyeknél jelzésre kerül, hogy nem vesznek részt a kedvezménygyűjtő programunkban.    

Tovább ...

  

SZABAD SZERDÁN SZABAD A VÁSÁR!

Minden hónap első szerdáján, gyógyszertárunk szabadpolcos termékeiből, a helyszínen történő vásárlás esetén

10 % kedvezményt adunk!

A Szabad Szerda akciónk a kedvezményfüzet beváltásával és egyéb akciókkal illetve a házhoz szállítással nem vonható össze, és ezen a napon matricát sem tudunk adni a vásárlásokért.
  

Tovább ...

Budapest területén minden kerületben, valamint néhány környező településen kiszállítást vállalunk futárszolgálattal vagy szakszemélyzettel: 1300 Ft vagy 3490 Ft/ kiszállítás

Megrendelését csak munkanapokon, előre egyeztetve 9-17 óra között, az egyeztetett időpontban teljesítjük. Amennyiben rendelését munkanapokon 11 óráig leadja, akkor a feldolgozást még aznap elvégezzük és feladjuk Önnek csomagját. A csomagot a megrendeléstől számított 1-5 munkanapon belül küldjük Önnek, az esetleges késésekért felelősséget nem vállalunk!


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

  

Vidékről is rendelhet utánvétesen futárszolgálattal vagy szakszemélyzet általi kiszállítással!


Az utánvétes továbbítás költsége: Futárszolgálattal 1700 Ft/csomag, szakszemélyzet által kiszállítva 15875 Ft/csomag


A nálunk vásárolt termékek kiszállítását, az Ön megbízása alapján, az Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi.   

Tovább ...

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

 Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek  

  

Az ország 130 városában megtalálható több mint 440 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

  

Tovább ...

 Szerződött egészségpénztárak  

ALLIANZ

egészségpénztár

DIMENZIO

egészségpénztár

GENERÁLI

egészségpénztár

HONVÉD

egészségpénztár

IZYS

egészségpénztár

MEDICINA

egészségpénztár

MEDISMART

egészségpénztár

MKB

egészségpénztár

NAVOSZ

egészségpénztár

OTP

egészségpénztár

PATIKA/ÚJPILLÉR

egészségpénztár

PROVITA

egészségpénztár

PRÉMIUM

egészségpénztár

TEMPO

egészségpénztár

VASUTAS

egészségpénztár

VITAMIN

egészségpénztár

HIRDETÉS

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti téren MAGÁNORVOSI RENDELŐ kiadó.
Érdeklődni a 06-1-246-3364-es telefonszámon lehet.

Várandósság és szoptatás

Terhesvitaminok

Ilyen vitaminok: Elevit Pronatal N, Gravida, Femibion. Ezek többsége folsavat tartalmaz, ami ebben az állapotban nélkülözhetetlen.

A homeopátiás készítményeknél ügyelnünk kell, hogy a készítményeket alacsonyabb potenciában is elég alkalmaznunk, hiszen várandósság alatt érzékenyebbé válik a szervezet az őt érő ingerekre, ezért ritkán kell 30-as potenciálnál magasabbat szedni. Általában C9-es vagy C15-ös potenciált használunk, naponta 2-3 alkalommal, 5-5 golyót elszopogatva. A szoptatás során külön ki fogunk térni, hogy az ott tárgyalt szerekből mely potenciál ajánlott.

Vashiány

A vashiány nagyon gyakori a terhesség alatt, ezért ennek pótlásáról is gondoskodnunk kell. A hagyományos gyógyszerek között például ilyen készítmények: Béres Vas, Floradix Kräuterblut-S, Ferrocomp forte tabletta, Vas Komplex (InnoPharm)

A homeopátiás gyógyszerek előnye, hogy segítik a vas hatékonyabb felszívódását a tápcsatornából, és egyben a felhasználását is harmonizálja. Erre használható a Ferrum phosphoricum D6-D12 kúraszerűen, Phoenix Ferrum cseppek. Mindezek mellett természetesen elengedhetetlen a helyes táplálkozás kialakítása is.

Emésztőrendszeri problémák Az emésztőrendszert érintő problémák is gyakoriak a várandósság ideje alatt. Sokan panaszkodnak puffadásra (feszítő érzés a has egész területén), teltségérzetre, gázosságra. Segítségünkre lehetnek ebben az esetben a gyógyszerek közül az alábbiak: Espumisan vagy Rennie Deflatin.

A homeopátiás szerek közül a Carbo vegetabilis, China és Lycopodium használható. Égő érzés a gyomorban vagy a savas felbüfögések gyomorsavasságra utalhatnak, mely következtében kialakult émelygés kezelhető olyan savlekötőkkel, mint pl. a Rennie Antacidum.

Homeopátia területéről alkalmas lehet erre a problémára a Nux vomica készítmény.

Hányinger, hányás

Szinte minden várandós nőnél jelentkezik a terhesség során hányinger, amely gyakran hányással társulhat. Ennek csillapítására és megelőzésére B6 vitamint szedhetünk. A homeopátiás szerek közül –a jelentkező tünetnek megfelelően– az alábbiak segíthetnek:

 • Cocculus reggeli, felkelés utáni hányás, amely romlik a fej mozgatására és ivásra
 • Colchicum a szagok és a környezeti ingerekre való fokozott érzékenység
 • Ipecacuanha nagyon erős görcsök és heves hányás esetén, amikor a nyelv tiszta
 • Nux vomica epés hányás, émelygés alvászavarral, migrénnel és székrekedéssel társulva
 • Pulsatilla este, éjszaka rosszabbodó, friss levegőre javuló émelygés
 • Lobelia ha a hányás, émelygés javul pár korty víz elfogyasztására

Székrekedés

Szintén gyakran fordul elő, kezelésére Laevolac vagy Duphalac használható, valamint a homeopátiás szerek közül - a jelentkező tünetnek megfelelően - az alábbiak:

 • Bryonia a végbéltáji fájdalom a székletürítés alatt a legerősebb
 • Collinsonia szárazságérzettel társuló késői székelési ingerrel jelentkezik
 • Sepia a legáltalánosabban használt székrekedési szer, aranyeres panaszokra is
 • Silicea amikor a normális állagú széklet kiürítése is nehézséget okoz, aranyérre szintén használható
 • Aesculus aranyeres panaszokra, amikor a székletürítést vérzés kíséri

Vizeletürítési és vizelettartási problémák

 • Equisetum a hólyagban a teltségérzet a vizeletürítés után is megmarad
 • Pulsatilla sűrű, koncentrált vizelet, amely elcseppenhet, combba sugárzó fájdalom a hólyag területéről szintén jellemző tünet
 • Sarsaparilla vizelés nehezen meginduló, a vizeletürítés végén fájdalommal jár

Mellek érzékenységének fokozódása, és fájdalma

 • Bryonia akkor segíthet, ha a mellek duzzadtak, érzékenyek, szoros melltartó viselése kényelmes
 • Conium a mirigyek fájdalmasak, kemények, a mellbimbó gyakran befelé fordul, C30-as potencia adása javallt 1-2 adagban
 • Sepia szúró, égő fájdalom a mellbimbókban

Gát masszázs

A Weleda Gát masszázs olaj jelentősen javítja a gátmetszés elkerülésének esélyét, és már a 34. terhességi héttől alkalmazható. Lazítja a szöveteket és javítja a gát tágulékonyságát.

Szoptatás

A szoptatás részben hormonálisan, részben mentálisan szabályozott testi működés. Az anyatej az újszülött számára a legtökéletesebb tápanyag, hiszen hőmérséklete, emészthetősége és ellenanyag tartalma táplálja és védi a csecsemőt, emellett nagyon fontos az anyával való testi kontaktus szempontjából is, a gyermek számára biztonságérzetet kelt, és kötődést alakít ki. Amennyiben lehetséges gyermekünket legalább fél éves koráig szoptassuk. A szoptatás alatt fellépő problémák homeopátiás szerekkel megfelelően és biztonságosan kezelhetők. A leggyakoribb a tej mennyiségének csökkenése, nem megfelelő íze, sűrűsége. A legáltalánosabban használt szereket naponta egy-két adagban kell szedni, lehetőleg alacsony (C5) potenciálban, mivel a magasabbal ellenkező hatást érhetünk el, akár a tej elapasztását is. A leggyakrabban használt szerek - a jellemző tünetnek megfelelően - a következők:

 • Urtica urens , vagy Ricinus communis: ha a tej kevés, vagy hirtelen apadni kezd
 • Lac defloratum: társuló tünetek a depresszió, levertség, fejfájás; a tej annak ellenére kevés, hogy az anya sokat iszik; tejbelövellés elmaradása esetén elsőként választandó szer
 • Acidum phosphoricum: aggódó anyukáknak, akik úgy érzik nem tudnak megfelelni a csecsemőnek; a tejtermelés vagy el sem indul, vagy apad
 • Agnus castus ha a tej mennyisége, a menstruáció megjelenésével egy időben, hirtelen apad
 • Phytolacca C12-D12: a tejpangás szere; hirtelen megduzzadt belövellt emlők esetén hasznos

A szoptatás során a mellbimbó berepedezhet, fájdalmas és dagadtak lehetnek. Ezekben az esetekben segíthetnek:

 • Belladonna csíkokban vörös, gyulladt mellek, lázzal párosulva
 • Phytolacca érzékeny gyulladt mellek
 • Bryonia mozgáskor fájdalmas, feszülő emlők
 • Apis hideg borogatásra javuló gyulladt mellek

Alkalmazhatunk még egyéb készítményeket is az emlő ápolására. A Weleda emlőápoló olaj szoptatós anyáknak javasolt készítmény. Az olajjal történő masszázs javítja a szövetek vérellátását, a mandulaolaj puhává és selymessé varázsolja a bőrt, míg az édeskömény és ánizs illóolajok segítik a tejképződést. A 38. terhességi héttől, majd a szoptatás alatt naponta használható.

Terhességi csíkok

A terhesség alatt és után az erősen igénybe vett bőr kezelése ápolókrémekkel és olajokkal lehetséges. A Milupa Terhességi krém puhává és simává teszi a bőrt a mell, has, csípő és combok területén. A terhesség kezdetétől három hónappal a szülés utánig, a napi rendszerességgel alkalmazott Weleda ápoló olaj is megelőzi a has, comb, posi és emlők bőrének elváltozását, azaz a terhességi csíkok kialakulását. Használhatunk Hauschka Citrom olaj , ami frissít és feszesít egyben, illetve kötőszövet erősítő hatása miatt alkalmas a megelőzésre.

Hangulatingadozások

A terhesség alatti érzelmi változások és hangulatingadozások gyakoriak lehetnek, hiszen óriási a felelősség, és az édesanyára háruló teher, emiatt gyakran fáradtnak és levertnek érezheti magát. Homeopátiás monokomponensek közül a következőket használhatjuk ilynekor:

 • China erőtlenség, folyadékvesztés utáni bágyadtság esetén
 • Silicea gyenge, fázékony, hátfájós anyának

Forrás: A homeopátia kézikönyve: www.homeopatia.info.hu