Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Béres Calcium 500 mg filmtabletta (30x)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

C-vitamin 1200 mg D3 Zn Csipkeb. tabl. DR.CHEN (105x)

3.725Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 827 Ft
Egységár: 27,57 Ft/db
Kód: 635363

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Vitamin, Ásványi anyag, Immunerősítő
- Calcium

Kalciumhiány megelőzésére. Különböző eredetű osteoporosisok kiegészítő kezelése, megelőzése. Egyéb, a csontszövet ásványi anyagtartalmának csökkenését okozó állapotok. Allergiás állapotok adjuváns kezelése.

 

1. A gyógyszer megnevezése

 

Béres Calcium 500 mg filmtabletta

 

 

2. Minőségi és mennyiségi összetétel

 

500 mg kalcium (1250 mg kalcium karbonát formájában) filmtablettánként.

 

Segédanyagokat lásd 6.1 pontban.

 

 

3. Gyógyszerforma

 

Filmtabletta.

Zöld színű, hosszúkás alakú, filmbevonatú tabletta, mindkét oldalán felezővonallal.

 

 

4. Klinikai jellemzők

 

4.1 Terápiás javallatok

 

Kalciumhiány megelőzése és kezelése.

Kalcium pótlásra a csontritkulás (oszteoporózis) megelőzésében és kezelésében alkalmazott specifikus terápia kiegészítéseként.

 

4.2 Adagolás és alkalmazás

 

Kalciumhiány megelőzésére és kezelésére

Felnőtteknek: 500 – 1500 mg/nap.

Gyermekeknek: 500 - 1000 mg/nap

 

Osteoporosis kiegészítő kezelésére

Felnőtteknek: 500 – 1500 mg/nap.

 

4.3 Ellenjavallatok

 

- Hypercalcaemiát és/vagy hypercalciuriát előidéző állapotok és/vagy betegségek

- Nephrolithiasis

- A készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység

 

4.4 Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

A filmtabletta csak a szérum foszfátszint rendszeres ellenőrzése mellett adható veseelégtelenségben szenvedő betegeknek. Fokozott óvatossággal kell eljárni olyan betegeknél, akiknél a kőképződés veszélye nagy.

 

Nagy dózisokkal és különösen D3-vitaminnal történő egyidejű kezelés során fennáll a hypercalcaemia és a vesefunkció károsodásának kockázata. Ezen betegeknél rendszeresen ellenőrizni kell a vér kalciumszintjét, valamint a vesefunkciót.

 

4.5 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

A tiazid típusú diuretikumok csökkentik a kalcium vizelettel való kiválasztását. A  hypercalcaemia veszélye miatt tiazid vizelethajtókkal történő párhuzamos adagolás esetén a szérum kalciumszint rendszeres ellenőrzése szükséges.

 

Szisztémásan alkalmazott kortikoszteroidok gátolják a kalcium felszívódását. Egyidejű adagolásuk szükségessé teheti a Béres Calcium 500 mg filmtabletta adagjának növelését.

 

A kalcium-karbonát befolyásolhatja az egyidejűleg adott tetraciklin-tartalmú gyógyszerek felszívódását. Ezért a tetraciklin-tartalmú készítményt legalább 2 órával a Béres Calcium 500 mg filmtabletta bevétele előtt, vagy 4-6 órával a Béres Calcium 500 mg filmtabletta bevétele után kell alkalmazni.

 

Kalcium kezelés során a hypercalcaemia növelheti a szívglikozidok toxicitását. Egyidejű adagolás esetén az EKG és a szérum kalciumszint ellenőrzése szükséges.

 

Biszfoszfonátok vagy nátrium-fluorid és Béres Calcium 500 mg filmtabletta egyidejű adagolása esetén e gyógyszereket legalább 3 órával a Béres Calcium 500 mg filmtabletta bevétele előtt kell bevenni, mert felszívódásuk csökkenhet.

 

A spenótban, sóskában és a rebarbarában lévő oxálsav, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékben található fitinsav gátolhatja a kalcium felszívódását, mivel kalciumionokkal oldhatatlan komplexeket képeznek. Nagy mennyiségű oxálsavat, illetve fitinsavat tartalmazó ételek fogyasztása és a Béres Calcium 500 mg filmtabletta bevétele között legalább két órának el kell telnie.

 

4.6 Terhesség és szoptatás

 

Terhesség

Normál terhesség és szoptatás alatt a megfelelő kalciumbevitel (táplálékkal és étrend-kiegészítőkkel együtt) 1000-1300 mg/nap. Terhesség alatt a napi kalciumbevitel nem haladhatja meg az 1500 mg-ot. A Béres Calcium 500 mg filmtabletta adható terhesség alatt kalciumhiány esetén.

Szoptatás

Szoptatás alatt adható a Béres Calcium 500 mg filmtabletta. A kalcium jelentős mennyisége bejut az anyatejbe.

 

4.7 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a termék befolyásolná a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Mindazonáltal nem valószínű az ilyen jellegű hatás.

 

4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

A mellékhatások szervrendszer és gyakoriság szerint kerülnek felsorolásra. A gyakoriság a következő szabályok alapján kerül meghatározásra: nem gyakori (>1/1000, <1/100), vagy ritka (>1/10 000, <1/1000).

 

Anyagcsere- és táplálkozási betegségek és tünetek:

Nem gyakori: hypercalcaemia és hypercalciuria.

 

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:

Ritka: székrekedés, bélgázosság, émelygés, hasi fájdalom, hasmenés.

 

A bőr- és a bőralatti szövet betegségei és tünetei:

Ritka: pruritus, bőrkiütés és urticaria.

 

4.9 Túladagolás

 

A készítmény túladagolása hypervitaminosist és hypercalcaemiát idézhet elő. A hypercalcaemia tünetei közé tartozhat az anorexia, a szomjúságérzés, az émelygés, a hányás, a székrekedés, a hasi fájdalom, az izomgyengeség, a fáradtság, a zavartság, a polydipsia, a polyuria, a csontfájdalom, a nephrocalcinosis, a vesekőképződés és súlyos esetekben a szívritmuszavar. Extrém esetben a hypercalcaemia kómához és halálhoz vezethet. Tartósan magas kalciumszint irreverzíbilis vesekárosodást és a lágyszövetek meszesedését idézheti elő.

 

A hypercalcaemia kezelése: A kalcium szedését abba kell hagyni. Ilyen esetben ugyancsak fel kell függeszteni a tiazid-diuretikum, a lítium, az A-vitamin, a D-vitamin, és a szívglikozid adását is. Tudatzavaros beteg esetén a gyomor kiürítése szükséges. Rehidrálás és a súlyossági foktól függően mono- vagy kombinált kezelés alkalmazható kacsdiuretikumokkal, biszfoszfonátokkal, calcitoninnal és kortikoszteroidokkal. A szérum-elektrolitokat, a vesefunkciót és a diuresist ellenőrizni kell. Súlyos esetben az EKG és a centrális vénás nyomás monitorozása is szükséges.

 

 

5. Farmakológiai tulajdonságok

 

5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok 

 

Farmakoterápiás csoport: kalcium

ATC kód:  A12AA04

 

A megfelelő kalciumbevitel nagyon fontos a növekedés, a terhesség és a szoptatás alatt.

 

5.2 Farmakokinetikai tulajdonságok

 

Kalcium:

Felszívódás: A lenyelt kalcium mintegy 30%-a szívódik fel a tápcsatornából.

Megoszlás és metabolizmus: a kalcium 99%-a a csontokban és a fogakban található, a maradék 1 % pedig az intra- és extracelluláris folyadékban. A vérben található kalcium mintegy 50 %-a fiziológiailag aktív, ionizált forma, mintegy 10 %-a komplex kötésben van citrátokkal, foszfátokkal és más anionokkal. A maradék 40 % fehérjéhez, főleg albuminhoz kapcsolódik.

Elimináció: A kalcium nagyrészt a széklettel, a vizelettel és a verejtékkel ürül ki a szervezetből. A vesén át történő kiürülés a glomeruláris filtrációtól és a kalcium tubuláris reabszorpciójától függ..

 

 

5.3 A preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei

 

Az alkalmazási előírás más részeiben leírtakon kívül a készítmény biztonságosságának megítélése szempontjából nem áll rendelkezésre egyéb lényeges információ.

 

 

6. Gyógyszerészeti jellemzők

 

6.1 Segédanyagok felsorolása

 

Tablettamag: maltodextrin, poliszorbát 80, magnézium-sztearát, kopovidon, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz.

 

Bevonat: „Sepifilm 050” hipromellóz (E464), mikrokristályos cellulóz (E460), zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav-észterei (E472a), Sepisperse dry 3145 green” titán-dioxid (E171), kinolinsárga (E104), patentkék V (E131), mikrikristályos cellulóz, hipromellóz (E464)

 

6.2 Inkompatibilitások

 

Nem értelmezhető.

 

6.3 Felhasználhatósági időtartam

 

2 év

 

6.4 Különleges tárolási előírások

 

A készítményt legfeljebb 25°C-on, nedvességtől védve kell tárolni. A gyógyszer tartályát jól lezárva kell tartani.

 

6.5 Csomagolás típusa és kiszerelése

 

20, 30 db, 60 db filmtabletta fehér polietilén tartályban, Alu zárófóliával és fehér csavarmenetes polipropilén kupakkal lezárva, dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

6.6 A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb a készítmény kezelésével kapcsolatos információk

 

Nincsenek különleges előírások.

 

Megjegyzés: nincs keresztjelzés, nem erős hatású szer

Kiadhatóság: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

 

7. A forgalomba hozatali engedély jogosultja

 

Béres Gyógyszergyár Zrt.

1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.

Tel: 06-1-430-5500
Fax: 06-1-250-7251
E-mail: info@beres.hu

 

8. A forgalomba hozatali engedély száma(I)

 

OGYI-T-10054/01-03

 

 

9. A forgalomba hozatali engedély első kiadásának / megújításának dátuma

 

2005. február 21.

 

 

10. A szöveg ellenőrzésének dátuma

 

2007. december 17.

 

 

 


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép