Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Remotiv extra 500 mg filmtabletta (30x)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

Antimonium tartaricum golyócskák C 9 (4g)

1.119Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 5.869 Ft
Egységár: 195,63 Ft/db
Kód: 621715

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Idegrendszer
- Depresszió, Stressz

Enyhe depressziós tünetek, mint nyomott, vagy labilis hangulat, belső feszültség, nyugtalanság, feszültségérzés, vagy stressz, és az ezekhez társuló elalvási vagy átalvási nehézségek.

 

1.       A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

 

Remotiv extra filmtabletta

 

 

2.       MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

 

500 mg hyperici herba extractum siccum (Orbáncfű száraz kivonata, ami megfelel 0,75 – 1,25 mg összhypericinnek) filmtablettánként.

 

 

3.       GYÓGYSZERFORMA

 

Filmtabletta: rózsaszínű, oblong alakú, mindkét oldalukon domború felületű, jellemző illatú, film-bevonatú tabletták.

 

 

4.       KLINIKAI JELLEMZŐK

 

4.1     Terápiás javallatok

 

Enyhe depressziós tünetek, mint nyomott, vagy labilis hangulat, belső feszültség, nyugtalanság, feszültségérzés, vagy stressz, és az ezekhez társuló elalvási vagy átalvási nehézségek.

 

4.2     Adagolás és alkalmazás

 

Szokásos adagolás:

 

Felnőttek:

Naponta 1 filmtabletta, melyet célszerű reggel vagy este, étkezés közben vagy azt követően, kevés folyadékkal bevenni.

 

Az antidepresszív hatás általában 10–14 napos gyógyszerszedés után mutatkozik. 4–6 hetes időtartamú adagolás javasolt. Kedvező terápiás válasz esetén, orvosi javaslatra ennél hosszabb ideig tartó kezelés is lehetséges.

 

Időskor:

Nem szükséges dózismódosítás időskorban.

 

Gyermekkor:

Gyermekgyógyászati akalmazásához kapcsolódó klinikai tanulmányok hiányában gyermekek kezelésére nem ajánlott.

 

Máj- vagy vesebetegek:

Bár az orbáncfű kivonata évek óta használatban van, csökkent máj- vagy vesefunkciójú betegekkel kapcsolatos klinikai tanulmányok mindeddig nem történtek. Ezért az ilyen betegségekben szenvedők esetében a Remotiv extra tabletta csak kellő körültekintéssel, orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

 

4.3     Ellenjavallatok

 

  • Az orbáncfű, vagy a filmtabletta egyéb összetevője iránti ismert túlérzékenység.
  • Ismert fényérzékenység.
  • A készítmény nem adható olyan HIV pozitív betegeknek, aki indinavír vagy egyéb antiretrovirális kezelésben részesülnek. A készítményben levő Hypericum perforatum ugyanis citokróm P450 enzimindukciót okozhat a májmikroszómákban, emiatt csökkenhet a retrovirális készítmények plazmaszintje és terápiás hatása.

 

4.4     Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

Bár az orbáncfű kivonata évek óta használatban van, máj- vagy vesebetegekre vonatkozó klinikai eredmények még nincsenek. Ezért ezeknél a betegeknél a készítmény csak kellő megfontolással alkalmazható.

 

Rendkívül ritkán, főleg világos bőrűek csoportjában, napfény (vagy szolárium) hatására napégésre emlékeztető bőrpír keletkezhet. Ilyen tünetek észlelésekor a gyógyszer szedését fel kell függeszteni.

 

Gyermekkorban való alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért általános óvatosságból alkalmazása gyermekek számára nem ajánlott.

 

4.5     Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

A Hypericum perforatum alkohollal egyidejűleg való alkalmazása esetén a kognitív funkciók beszűkülését nem tapasztalták.

 

A gyógyszer-interakciókkal kapcsolatosan jelenleg rendelkezésre álló adatok az orbáncfűkivonat citokróm P 450 (elsősorban a CYP 3A4) enzimrendszer indukcióját bizonyítják. Emellett felmerül a transzport fehérjék (pl. a PGP) indukciójának lehetősége is.

 

Egy tanulmány rámutat, hogy standardizált orbáncfűkivonat két héten túli szedése szignifikánsan csökkenti az indinavir szintjét. Valószínű, hogy az orbáncfűkivonat más proteáz inhibitorok plazma szintjét és hatását is csökkenti (ezek metabolizmusa nagymértékben függ a CYP 3A4-tól ). Emiatt, orbáncfűkivonat és proteáz inhibitorok egyidejű alkalmazása ellenjavallt.

 

Nem zárható ki, hogy az orbáncfűkivonat egyéb gyógyszerek (így pl. bizonyos retrovírus-ellenes szerek, antiepileptikumok, szteroid hormonok) metabolizmusát is befolyásolja.

 

Orbáncfűkivonattal történő kezelés során leírták a kumarin típusú véralvadásgátlók, valamint a ciklosporin plazmakoncentráció csökkenésből adódó hatékonyság csökkenését. Oralis antikoagulánst szedő betegeknél a Quick idő vagy az INR szoros ellenőrzése tanácsos, főleg az orbáncfű kezelés megkezdésekor ill. annak befejezésekor.

 

Ciklosporin terápiában részesülő betegek szérum szintjének gyakori ellenőrzése, és az immunszupressziós rendszer intenzív monitorozása szükséges.

 

Digoxin és orbáncfűkivonat együtt adása során a digoxin szérum szintjének szignifikáns csökkenését tapasztalták. A Remotiv tabletta hatóanyagával, a Ze117 extraktummal folytatott vizsgálatok eredményei nem mutattak ilyen szérum digoxin szintet megváltoztató hatást. (AUC érték a steady-szint elérését követően a placebóval megegyező.)

 

Az orbáncfűkivonat az orális fogamzásgátlók hatékonyságát csökkentheti, például Svájcban számos esetben számoltak be áttöréses vérzésről az un. alacsony dózisú mikropillt (etinilösztradiol ≤30 µg) szedő betegeknél.

 

Egy vizsgálat során 16 önkéntes személy a Ze117 extraktumot tartalmazó Remotiv extra tablettát szedte, mely 14 nap után sem befolyásolta az etinilösztradiol és dezogestrel vérszintjét. Továbbá, a CYP 2D6 (dextrometorfán), illetve a CYP 2C19 (omeprazol) rendszerhez kapcsolódó metabolikus változásra utaló adat sem merült fel.

 

 

Rendkívül ritkán, idős betegeknél szerotonin szindrómát írtak le, főként olyan esetben, amikor szertralinnal egyidejűleg orbáncfűkivonatot is adagoltak. Szerotonin re-uptake gátló hatású készítmény és orbáncfűkivonat egyidejű adagolása ezért nem tanácsos.


 

4.6     Terhesség és szoptatás

 

Nem állnak rendelkezésre klinikai adatok terhesség során történt alkalmazásról. A kontrollált körülmények között folytatott állatkísérletekben azonban a terhességet, az embrionális vagy foetális fejlődést befolyásoló direkt, sem pedig indirekt toxicitást nem írtak le. Az emberre vonatkozó potenciális rizikó nem ismert.

 

Mindezek miatt terhes vagy szoptató nőknek a készítmény alkalmazása nem ajánlott.

 

4.7     A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

19 egészséges önkéntes részvételével végzett vizsgálat során a Remotiv extra szedése nem rontotta ezeket a képességeket.

 

Mindazonáltal a reakciókészséget, illetve a gépjárművezetéshez vagy egyéb balesetveszéllyel járó munkához szükséges képességet kedvezőtlenül befolyásolhatja a meglévő alapbetegség, csakúgy, mint az ismert mellékhatások.

 

4.8     Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

Az orbáncfűkivonattal történt kezelés során tapasztalt mellékhatások gyakorisága megegyezik a placebo adagolás során észleltekkel. Klinikai tanulmányok szerint ez a gyakoriság 5 % alatt van.

 

Idegrendszer:

Gyakori (8%): szájszárazság,

Ritka (1-2 %): fejfájás, izzadás, gyengeség.

Nagyon ritka (< 1%): szédülés.

 

Egyéb antidepresszívumokhoz hasonlóan, az orbáncfűkivonat szedését követően néhány esetben hipománia vagy mánia tünetei alakultak ki.

 

Emésztőrendszer:

Gyakori (4-6%): gyomor-, és bélrendszeri panaszok.

 

Bőr:

Rendkívül nagy adagokban az orbáncfű potenciálisan fényérzékenységet okoz. Az ajánlott dózis alkalmazása mellett nem fordult elő fotoszenzitizáció. Erythema esetén a kezelés felfüggesztése, és a bőrtünetek orvosi vizsgálata szükséges.

 

4.9     Túladagolás

 

Nincs klinikai adat túladagolásról. Jelentősebb túladagolásnál a fent említett mellékhatások intenzitásának növekedésére, továbbá a fokozott fényérzékenységre is számítani kell.

Ilyen esetben napozás vagy egyéb UV-sugárzás, pl. szolárium, legalább 1–2 hétig kerülendő.

 

 

5.       FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

 

5.1     Farmakodinámiás tulajdonságok

 

Farmakoterápiás csoport: egyéb antidepresszánsok

                                                                                                                             ATC: N06AX99

 

Gyógynövényből készült antidepresszívum.

 

Hatásmechanizmus:

Állatkísérletek alapján a klinikai hatás a noradrenalin és a szerotonin preszinaptikus neuronokba történő újrafelvétele (re-uptake) gátlásának tulajdonítható.

In vitro sejtkísérletek a központi β-adrenoreceptorok down-regulációját mutatják.

 

5.2     Farmakokinetikai tulajdonságok

 

Ismereteink jelenlegi állása szerint aktív hatóanyagnak az összetételében komplex rendszernek tekinthető teljes extraktumot tartjuk. Az orbáncfű extraktum nagyszámban tartalmaz fitokémiai összetevőket, melyek közül a hipericint használják leggyakrabban a farmakokinetika meghatározására szolgáló markerként.

 

Férfiakon folytatott vizsgálat során 250 mg, valamint 500 mg (1 db Remotiv extra filmtabletta) Ze117 kivonat bevételét követően a hipericin plazma csúcskoncentrációja 0,67 µg/l és 1,3 µg/l, a tmax érték 7,1 óra, valamint 7,0 óra volt. Az alkalmazott 250 mg, valamint 500 mg (1 db Remotiv extra filmtabletta) Ze117 kivonat adagolás mellett a hipericin féléletidejét 21,4 és 24,6 órának mérték.

 

További, a hipericin disztribúciójára, metabolizmusára és eliminációjára vonatkozó vizsgálatok mindeddig nem történtek, mint ahogyan az orbáncfűkivonat valamennyi, terápiás szempontból releváns szubsztanciájának pontos meghatározása is hiányzik még.

 

5.3     A preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei

 

A Ze 117 extraktummal végzett preklinikai mutagenitási, embriotoxicitási és teratogenitási vizsgálatokban nem találtak humán szempontból kockázati tényezőként értékelhető adatot.

 

 

6.       GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

 

6.1     Segédanyagok felsorolása

 

Mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, makrogol 6000, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

Filmbevonat: sztearinsav, hipromellóz, titán-dioxid E171, vörös vas-oxid E172, makrogol 20000.

 

6.2     Inkompatibilitások

 

Nem értelmezhető.

 

6.3     Felhasználhatósági időtartam

 

3 év.

 

6.4     Különleges tárolási előírások

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

 

6.5     Csomagolás (jellege, anyaga, kiszerelési egységek)

 

20 db, 30 db, 40 db, 60 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PVDC//Al buborékfóliában és dobozban.

 

6.6     A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb a készítmény kezelésével kapcsolatos útmutatások

 

Nincsenek különleges utasítások.

 

Megjegyzés: keresztjelzés nélkül

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

 

7.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

 

Phytotec Hungária Bt

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.

 

 

8.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA

 

OGYI-T-9072/01                (30 db)

OGYI-T-9072/02                (60 db)

OGYI-T-9072/03                (20 db)

OGYI-T-9072/04                (40 db)

 

 

9.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ MEGÚJÍTÁSÁNAK DÁTUMA

2006. június 8.

 

10.     A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

2008. október 22.

 


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép