Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Cholagol belsőleges oldatos cseppek (10ml)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

N-Bach-virág: Nebáncsvirág (18) (10ml)

1.600Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 1.069 Ft
Egységár: 106,90 Ft/ml
Kód: 118714

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Tápcsatorna és anyagcsere
- Epe- és májterápia

Cholelithiasis, chronicus cholecystitis, epeúti műtéteket követő dyspepsiás tünetek, dyspeptikus problémák chronicus hepatopathiában.


                             


    CHOLAGOL

    oldat

   

    Epebántalmak tüneteinek enyhítésére és az epeutak operációi utáni

    állapot javítására szolgáló készítmény. 

   

    Ha az orvos másképpen nem rendeli szokásos adagja felnőtteknek naponta

    3-szor 5-10 csepp kockacukorra cseppentve, 1/2 órával lehetőleg az

    étkezések előtt.

    Epegörcs esetén egyszeri adagként 20 cseppet ajánlatos bevenni,

    kockacukorra cseppentve.

    Gyomorégésre hajlamos egyének esetében a gyógyszert étkezés közben vagy

    étkezés után célszerű bevenni.

    A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni!

   

1.         A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY MEGNEVEZÉSE

 

Cholagol oldat

 

2.         MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

 

Hatóanyagok 1 ml oldatban:

Frangulaemodin            0,9     mg

Kurkuma                      2,25   mg

Magnézium-szalicilát     18      mg

Eukaliptusz olaj 192,6 mg

Borsmenta olaj             360    mg

 

1ml készítmény = 30 csepp

A segédanyagok felsorolását lásd a 6.1 pontban.

 

 

3.         GYÓGYSZERFORMA

 

Oldat szájon át történő adagolásra.

Tiszta, vöröses sárga, enyhén fluoreszkáló, aromás szagú folyadék.

 

 

4.         KLINIKAI JELLEMZŐK

 

4.1       Terápiás javallatok

 

Cholelithiasis, chronicus cholecystitis, epeúti műtéteket követő dyspepsiás tünetek, dyspeptikus problémák chronicus hepatopathiában.

 

4.2       Adagolás és az alkalmazás módja

 

5-10 csepp naponta háromszor. Két dózis alkalmazása között legalább 5 órának kell eltelnie. Súlyos panaszok esetén (epekőkólika kezdetén) egyszeri 20 csepp dózis alkalmazható.

12 évnél idősebb gyerekek a felnőtteknek javasolt dózisokat kaphatják. Idős betegeknél a gyógyszer toxicitás veszélye a csökkent veseműködés miatt fokozott. Ezért alacsonyabb dózisok alkalmazása javasolt. A dózisokat veseelégtelenség esetén is csökkenteni kell.

Cukorra csepegtetve, étkezés előtt fél órával kell alkalmazni. Gyomorérzékenység esetén étkezés közben, vagy azt követően is alkalmazható.

 

4.3       Ellenjavallatok

 

A készítmény nem alkalmazható bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén. Nem adható súlyos veseelégtelenségben, azoknál a betegeknél, akiknél a hepatobiliáris terület akut gyulladása zaj­lik, valamint 12 év alatti gyermekeknél. Nem javallt terhesség alatt (különösen az első és a har­madik trimeszter alatt), illetve szoptatás alatt. (lásd 4.6).

 

4.4       Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

A szalicilátok Reye-szindrómát válthatnak ki, ezt encephalopathia és a máj zsíros degenerációja jel­lem­zi. A legtöbb 12 év alatti gyermek, akiknél az akut vírusfertőzést magas láz kíséri (pl. bárány­himlő, influenza), hajlamos erre. Ezért nem adható a Cholagol oldat 12 év alatti gyermekeknek.

Veseelégtelenségben szenvedőknél fennáll a hypermagnesemia veszélye, ezért javasolt a vér mag­nézium szintjének monitorozása.

 

 

4.5       Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

Ezidáig kölcsönhatást nem észleltek.

 

4.6       Terhesség és szoptatás

 

Terhesség

Nincs a Cholagol oldat terhesség alatti alkalmazására vonatkozó tapasztalat. Azonban azt tudjuk, hogy a készítmény egyik összetevője, a magnézium-szalicilát átjut a placentán, és károsíthatja a mag­zatot. Állatoknál, ha a szalicilátokat a terhesség első trimeszterben alkalmazták, magzati rend­ellenes­ségeket észleltek, például gerinc- és koponyazáródási zavarokat, arcfejlődési zavarokat, szerv-, köz­pon­ti idegrendszeri és csontvázfejlődési zavarokat (különösen a gerincen és a bordákon).

A szalicilátok hosszú távú alkalmazása a harmadik trimeszter alatt a terhesség elhúzódását okozhatja, és így növeli a túlhordott terhesség veszélyét (a túlhordott terhesség alatt károsodott placenta- műkö­dés következtében a magzat károsodását vagy halálát okozhatja), valamint a prenatalis vérzés veszé­lyét. A szalicilátok alkalmazása a terhesség utolsó két hetében vérzést okozhat a magzatban vagy az újszülöttben. A ductus arteriosus összehúzódását vagy korai záródását okozhatja, ami pulmonalis hypertoniához és szívelégtelenséghez vezethet az újszülöttben. A szalicilátok hosszú távú alkalmazása a terhesség késői stádiumában megnyújthatja a szülés első fázisát és a szülés késői fázisában magzati vagy anyai vérzést okozhat.

A fenti okok miatt a termék a terhesség alatt csak nagyon óvatosan alkalmazható, különösen a ter­hesség első és harmadik harmadában.

Szoptatás

A magnézium-szalicilát átjut az anyatejbe. Ezért a Cholagol oldat a szoptatás alatt nem alkalmazható.

 

4.7       A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

 

A Cholagol oldat nem befolyásolja sem a figyelmet, sem a koncentrációs képességeket.

 

4.8       Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

A javasolt dózisban a gyógyszer általában jól tolerálható. Néhány kivételes esetben gyomorproblé­mákat okozhat (böfögés, hányinger, gyomorégés).

 

4.9       Túladagolás

 

Nincs a Cholagol oldat túladagolására vonatkozó tapasztalat.  Az irodalomban csak a szalicilát túl­adagolás tüneteit ismertetik. Ismételten alkalmazott nagy szalicilát dózisok esetén szédülés, fülzúgás, izzadás, hányinger-hányás, fejfájás és zavartság jelentkezhet. A tünetek a dózis csökkentését követően rendszerint megszűnnek. Véletlen nagy mennyiség bevételét követően mérgezés alakul ki, a következő tünetekkel: hyperventillatio, láz, nyugtalanság, ketosis, respirációs alkalosis és metabolikus acidosis. A központi idegrendszer depressziója kómát okozhat (cardiovascularis collapsus, légzési elégte­lenség).

 

A szalicilát túladagolás kezelése

Javasolt a hánytatás vagy gyomormosás. A szalicilát maradéka aktív szén segítségével távolítható el. A vitális funkciókat monitorozni, és szükség esetén támogatni kell, valamint kezelni kell a hyper­pyrexiát, hypocalcaemiát, acidosist és dehydrációt is. A szalicilátok a plazmából alkaliás diuresissel, haemodialysissel vagy haemoperfusióval távolíthatók el.

 

 

5.         FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

 

5.1       Farmakodinámiás tulajdonságok

 

Farmakoterápiás csoport: Epebetegségek gyógyszerei

ATC kód: A05A X20

A Cholagol oldat egy természetes alapú, több összetevőből álló gyógyszer, amelynek koleretikus, kolekinetikus, antiflogisztikus, fertőtlenítő, spazmolitikus és enyhe laxatív hatása van.

A készítmény következő összetevői segítik elő a koleretikus hatást: Curcumae radicis pigmenta (kur­kuma gyökérből nyert festék), magnézium-szalicilát (ennek kolekinetikus hatása is van), olivaolaj (pozi­tív hatása van a litholysisre), Menthae piperitae aetheroleum(borsmentaolaj, a virágzó Mentha piperita friss törzséből nyert illóolaj). Az antiflogisztikus vagy fertőtlenítő hatású anyagoknak alapvető szerepe van a Cholagol oldat készítmény hatásában. Ezek a magnézium-szalicilát, az eukaliptusz illóolaj és a bors­menta illóolaj. A borsmentából nyert illóolajnak szintén van enyhe spazmolitikus hatása, amit az efferens epeutak fájdalmas spazmusa esetén alkalmaznak és megkönnyíti a lehetséges epekövek eliminációját.

A fent említett hatások mellett a Cholagol oldatnek enyhe laxatív hatása is van a frangulaemodinnak köszönhetően. A frangula-emodin a kutyabengekéregből nyert antrakinon glikozid aglikon. Stimuláló laxativumként működik.

 

5.2       Farmakokinetikai tulajdonságok

 

A szalicilátok per os alkalmazást követő kinetikája jól ismert.  A per os alkalmazott szalicilátok gyor­san, és teljesen felszívódnak a gastrointestinalis rendszerből. Az étel befolyásolhatja a felszívódás sebességét, de a felszívódó mennyiséget nem. A vérben a szalicilátok albuminhoz kötődnek. Az al­bu­minkötődés csökken, ha a plazma albumin koncentrációja csökkent, veseelégtelenség esetén, és terhesség alatt. A szalicilátok a gastrointestinalis rendszerben, a májban és a vérben hidrolizálódnak, és a májban metabolizálódnak. A maximális plazmakoncentráció a per os alkalmazást követően 1-2 órán belül kialakul. Főleg a vesén keresztül, szalicilsav és konjugátumai formájában eliminálódik. Egy része az anyatejbe is kiválasztódik. Az eliminációt jelentős interindividuális különbség jellemzi.

 

5.3       A preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei

 

Az irodalom csak a szalicilátok teratogén hatásával foglalkozik (lásd 4. 6). A carcinogén és mutagén hatásokra vonatkozó vizsgálatok nem történtek.

 

 

6.         GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

 

6.1       Segédanyagok felsorolása

 

Levomentol, 96%-os etanol, finomított olívaolaj.

 

6.2       Inkompatibilitások

 

Sem fizikai, sem kémiai inkompatibilitás nem ismert.

 

6.3       Felhasználhatósági időtartam

 

3 év.

 

6.4       Különleges tárolási előírások

 

Szobahőmérsékleten, legfeljebb 25 0C-on, fénytől védve kell tárolni.

 

6.5       Csomagolás  típusa és kiszerelése

 

A folyadék fehér HD polietilén cseppentővel és védőkupakkal ellátott  10 ml-es barna üvegbe töltve.

 

 

 

6.6       A készítmény felhasználására, kezelésére  vonatkozó útmutatások

 

A készítményt cukorra kell csepegtetni alkalmazás előtt.

Az üvegből függőlegesen, fejjel lefelé lehet kicsepegtetni.

 

Megjegyzés: nincs keresztjelzés, nem erős hatású.

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

7.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

 

Teva Magyarország Zrt., 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Magyarország

 

 

8.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA

 

OGYI-T-444/01

 

 

9.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ MEGÚJÍTÁSÁNAK DÁTUMA

 

2004. február 23.

 

 

10.       A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

 

2008. február 19.


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép