Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Algoflex M tabletta (6x+6x)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

N-USA Medical Multivitamin for WOMEN (60x)

2.500Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 1.899 Ft
Egységár: 158,25 Ft/db
Kód: 599512

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Emésztés
- Görcs, Puffadás

- Primer dysmenorrhoea kezelése. - Secunder dysmenorrhoea kiegészítő kezelése. - Az Algoflex-M tabletta felnőttek és 12 év feletti fiatal lányok kezelésére szolgál.

1.         A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

 

Algoflex-M tabletta

 

 

2.         MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

 

Összetétel Ibuprofen 400 mg filmtablettánként:

400 mg ibuprofén filmtablettánként.

 

Összetétel Drotaverin 80 mg tablettánként:

80 mg drotaverin-hidroklorid tablettánként.

 

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

 

 

3.         GYÓGYSZERFORMA

 

Kombinált csomagolású tabletta.

Ibuprofen 400 mg filmtabletta: kerek, mindkét oldalán domború felületű, rózsaszín filmbevonatú tabletta, egyik oldalán "S59" kódjelzéssel ellátva. Törési felülete fehér színű.

 

Drotaverin 80 mg tabletta: sárga színű, zöldes vagy narancssárgás árnyalatú, hosszúkás, mindkét oldalán, domború felületű, egyik oldalán felező vonallal ellátott tabletta. Törési felülete sárga színű.

 

 

4.         KLINIKAI JELLEMZŐK

 

4.1       Terápiás javallatok

 

Primer dysmenorrhoea kezelése.

Secunder dysmenorrhoea kiegészítő kezelése.

Az Algoflex-M tabletta felnőttek és 12 év feletti fiatal lányok kezelésére szolgál.

 

4.2       Adagolás és alkalmazás

 

Felnőtteknek (18 éves kor felett):

Dysmenorrhoea kezelésére a javasolt egyszeri adag 400 mg ibuprofén (egy ibuprofén tartalmú filmtabletta) és 80 mg drotaverin (egy drotaverin tartalmú tabletta) egyszerre bevéve. Az egyszeri adag szükség esetén 4-6 óránként ismételhető. A kezelést a menstruációs fájdalom jelentkezésekor kell elkezdeni. A napi maximális adag 3 egység, ami 1200 mg ibuprofennel és 240 mg drotaverinnel egyenértékű.

12-18 éves korban:

Dysmenorrhoea kezelésére a javasolt egyszeri adag 400 mg ibuprofén (egy ibuprofén tartalmú filmtabletta) és 80 mg drotaverin (egy drotaverin tartalmú tabletta) egyszerre bevéve. Az egyszeri adag szükség esetén 4-6 óránként ismételhető. A kezelést a menstruációs fájdalom jelentkezésekor kell elkezdeni. A napi maximális adag 2 egység, ami 800 mg ibuprofénnel és 160 mg drotaverinnel egyenértékű.

12 éves kor alatt nem adható!

A vese- vagy májfunkció károsodása esetén az adagolást egyénre szabottan kell megállapítani.

A gastrointestinalis mellékhatások csökkentése érdekében célszerű az Algoflex-M tablettát  étkezést követően bevenni.

 

4.3       Ellenjavallatok

 

·            a készítmény hatóanyagaival (ibuprofen és drotaverin), vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység,

·            aktív gyomor- vagy nyombélfekély,

·            a kórelőzményben előforduló NSAID kezeléssel összefüggésben kialakult gastrointestinalis vérzés vagy perforáció,

·            a kórelőzményben szereplő kiújuló gastrointestinalis fekély/vérzés (kettő vagy több egymástól független igazolt fekély vagy vérzés),

·            kórelőzményben szereplő, vagy jelenleg is fennálló bronchospasmus, rhinitis vagy urticaria, különösen, ha ezek szalicilát vagy egyéb nem szteroid gyulladásgátló készítmények szedésével összefüggésben jelentkeztek,

·            terhesség, szoptatás,

·            systemás lupus erythematosus (SLE),

·            súlyos szív- (különösen low output szindróma), máj- és veseműködési zavar, súlyos hipertónia, antikoaguláns kezelés, az anamnézisben szereplő krónikus légúti fertőzés, Parkinson-kór, epilepszia, ill. haemorrhagias diathesis esetén,

·            gyermekkor 12 év alatt.

 

4.4       Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

Ibuprofen tartalma miatt:

·            Az anamnézisben szereplő gyomor-, bélvérzés illetve fekélybetegség esetén óvatosan alkalmazható.

·            Tartós kezelés és/vagy nagy adagok alkalmazása esetén indokolt lehet a vérkép, a vese- és májfunkciók ellenőrzése.

·            Kerülendő az Algoflex-M együttes alkalmazása NSAID-kel, beleértve a cycloxygenase-2 szelektív gátlókat.

·            A nemkívánatos hatásokat csökkenteni lehet a legkisebb hatásos adagnak, a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig való alkalmazásával.

·            Idős betegeknél NSAID kezelés esetén gyakrabban jelentkezhetnek a mellékhatások, különös tekintettel a gastrointestinalis vérzésre és perforációra, melyek halálos kimenetelűek is lehetnek.

·            Gastrointestinalis vérzést, fekélyt vagy perforációt, - akár halálos kimenetellel is -, minden NSAID kezeléssel kapcsolatban jelentettek már, melyek a kezelés során figyelmeztető tünetekkel, illetve anélkül bármikor bekövetkezhetnek az anamnézisben előforduló korábbi súlyos gastrointestinalis esemény nélkül is.

·            Amennyiben gastrointestinalis fekély lép fel az Algoflex-M-et szedő betegnél, a kezelést meg kell szakítani.

·            A gastrointestinalis vérzés, fekélyképződés és perforáció kockázata növekszik az NSAID adagjának emelésével, azoknál a betegeknél, akiknek az anamnézisében fekély szerepel, kiváltképp, ha vérzéses szövődménnyel vagy perforációval jelentkezett, valamint idős betegek esetén. Ezen betegek esetén a kezelést a lehető legkisebb adaggal kell kezdeni. Megfontolandó gyomorvédő készítményekkel (pl.: mizoprosztol vagy proton pumpa gátlók) alkalmazott kombinációs kezelés is ilyen esetben, illetve olyan betegeknél, akiknél kis adagú acetilszalicilsavat vagy más gastrointestinalis kockázatot fokozó gyógyszerekkel történő együttes kezelés szükséges.

·            Azon betegek, akiknek a kórelőzményében gastrointestinalis (GI) toxicitás szerepel, különösen, ha idős betegekről van szó, minden szokatlan hasi tünetet (főleg GI vérzés esetén) jelenteni kell, főleg a kezelés kezdeti szakaszában. Óvatosság szükséges orális kortikoszteroid, véralvadásgátló, mint warfarin, szelektív szerotonin újrafelvételét gátló vagy vérlemezke-gátló mint acetilszalicilsav együttes alkalmazása esetén, mert ezek növelhetik a fekélyképződés és a vérzés kockázatát.

·            Óvatosság szükséges vese-, szív- vagy májkárosodásban szenvedő betegek esetén, mert a nem szteroid gyulladáscsökkentők tovább ronthatják a veseműködést. A lehető legalacsonyabb hatásos adagot kell alkalmazni, és a veseműködést ellenőrizni kell.

·            Az NSAID-ek óvatosan adhatók azon betegeknek, akiknek az anamnézisében gastrointestinalis betegségek szerepelnek (pl. colitis ulcerosa, Crohn betegség), mivel állapotuk súlyosbodhat.

·            Óvatosság szükséges magas vérnyomás betegségben szenvedőknél és/vagy akiknek az anamnézisében szívelégtelenség szerepel illetve, akiknél NSAID kezeléssel összefüggésben fokozott vízvisszatartást, illetve ödémát jelentettek.

·            Nagyon ritkán az NSAID-ekkel kapcsolatosan, súlyos bőrreakciókat, - némelyik halálos kimenetellel -, jelentettek, pl. hámlásos bőrgyulladást, Stevens-Johnson szindrómát és toxikus bőrelhalást (lásd 4.8 pont). A betegek a legnagyobb kockázatnak a kezelés kezdeti szakaszában vannak kitéve. A legtöbb esetben a reakció a kezelés első hónapjában jelentkezik. Bőrkiütések, nyálkahártya elváltozások vagy a túlérzékenységi reakció első jeleinél az Algoflex-M kezelést azonnal meg kell szakítani.

·            Egyidejű káliummegtakarító diuretikumok alkalmazása mellett a szérum kálium-szint rendszeres ellenőrzése javasolt.

·            Egyidejű lítium terápia során a szérum lítium-szintet ellenőrizni szükséges.

·            Autoimmun betegség esetén az ibuprofént csak az előzetes előny/kockázat mérlegelése után szabad alkalmazni, illetve SLE-ben való alkalmazása kontraindikált (lásd 4.3.).

·            Gastrointestinalis vérzés, látási, hallási zavarok jelentkezésekor a kezelést azonnal meg kell szakítani.

 

Drotaverin tartalma miatt:

·            Hipotenzió esetén alkalmazása fokozott óvatosságot igényel.

 

Laktóz-intolerancia esetében figyelembe kell venni, hogy az Algoflex-M tabletta egyszeri adagja

164 mg laktózt tartalmaz.

 

4.5       Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

Ibuprofen tartalma miatt:

 

Együttadás kerülendő:

·            antikoagulánsokkal: az NSAID-ek fokozhatják az antikoagulánsok, mint a warfarin hatását.

·            acetilszalicilsavval: együttadásuk csökkenti az ibuprofen gyulladásgátló hatását és csökkenhet az alacsony dózisban (<325 mg) szív-érrendszeri betegségekben megelőzésre alkalmazott acetilszalicilsav hatékonysága.

·            Egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel fokozódik a vérzésveszély.

·            egyszeri 400 mg ibuprofen adag esetén, azonnali hatóanyag leadású acetilszalicilsavval kezelt beteg, az ibuprofent az acetilszalicilsav bevételét követően legalább 30 perc elteltével, vagy több mint 8 órával az acetilszalicilsav bevétele előtt alkalmazza.

·            glükokortikoidokkal: a mellékhatások fokozódhatnak.

·            kortikoszteroidok: Fokozott a gastrointestinalis fekély és vérzés kockázata (lásd 4.4 pont).

·            thrombocyta-aggregáció-gátló szerek és szelektív szerotonin újrafelvételt gátlók (SSRI): A gastrointestinalis vérzés fokozott kockázata (lásd 4.4 pont).

·            húgysavürítő köszvényellenes szerekkel.

 

Fokozott óvatossággal adandó:

·            metotrexáttal: az ibuprofen növelheti a metotrexát toxicitását.

·            ACE-gátlókkal és egyéb vérnyomáscsökkentő szerekkel: csökkenhet az antihipertenzív hatás.

·            tiazid diuretikumokkal: az ibuprofen csökkentheti a diuretikus hatást.

·            lítiummal: a lítium vérszintje, és ezzel toxicitása megnő.

·            digoxinnal, fenitoinnal: vérszintjüket megemelheti.

·            orális antidiabetikumokkal: fokozza hatásukat.

·            fokozza a szulfonamidok hatását.

·            növeli a káliummegtakarító diuretikumok hyperkalaemizáló hatását.

 

Drotaverin tartalma miatt:

·            Levodopával együtt adva, annak antiparkinson-hatása csökken, illetve a rigiditás és a tremor

súlyosbodik.

 

 

 

 

 

4.6       Terhesség és szoptatás

 

Terhesség során a készítmény adása nem indokolt. (Állatkísérletben sem az ibuprofen, sem a drotaverin vonatkozásában nem mutattak ki teratogén hatásokat. Másrészt az ibuprofen az utolsó trimeszterben a szülési fájdalmak gátlását és a ductus Botalli korai záródását okozhatja.)

Bár a rendelkezésre álló korlátozott számú adat szerint az ibuprofen nagyon alacsony koncentrációban jelenik meg az anyatejben, a drotaverin esetében pedig kellő vizsgálati eredmények nem állnak rendelkezésre, a készítmény szoptatás alatt való alkalmazása nem javasolt.

 

4.7       A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

 

Az Algoflex-M tabletta a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket befolyásolhatja, ezért egyénileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen alkalmazása mellett szabad járművet vezetni, illetve baleseti veszéllyel járó munkát végezni.

 

4.8       Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek

Ibuprofen tartalma miatt:

A leggyakrabban megfigyelt nemkívánatos események emésztőrendszeri eredetűek.

Előfordulhat peptikus fekély, perforáció vagy gastrointestinalis vérzés néha fatális kimenetellel, különösen idős betegek esetén. Az alkalmazást követően, hányinger és hányás, hasi fájdalom, dyspepsia, székrekedés, flatulencia, hasmenés, melaena, vérhányás, fekélyekkel járó stomatitis, a colitis súlyosbodása és Crohn betegség előfordulását jelentették.

 

Drotaverin tartalma miatt:

Ritkán hányinger, obstipatio.

 

Idegrendszeri tünetek:

Ibuprofén tartalma miatt:

Tinnitus, csökkent hallás, fejfájás, szédülés (rendszerint a túladagolás tünetei), esetenként asepticus meningitis.

 

Drotaverin tartalma miatt:

Ritkán fejfájás, szédülés, álmatlanság.

 

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek:

Ibuprofen tartalma miatt:

A nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával kapcsolatban ödémát, magas vérnyomást és szívelégtelenséget jelentettek.

 

Drotaverin tartalma miatt:

Ritkán palpitatio; nagyon ritkán vérnyomásesés.

 

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek:

Ibuprofén tartalma miatt:

Thrombocyta-aggregáció gátlása, vérzési idő megnyúlása, tartós, nagy dózisú kezelés esetén kialakulhat az arra érzékenyekben aplastikus anaemia, agranulocytosis, thrombocytopenia.

 

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:

Ibuprofen tartalma miatt:

Lyell szindróma, asztmás roham.

 

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek:

Ibuprofén tartalma miatt:

Haematuria, cystitis, interstitialis nephritis, nephrosis szindróma, veseelégtelenség előfordulhat, általában hosszú ideig tartó, nagy dózisú kezelés során.

 

Szembetegségek és szemészeti tünetek:

Ibuprofén tartalma miatt:

Homályos látás, színlátás zavarai, melyek reverzibilisek és igen ritkán jelentkeznek.

 

A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei:

Ibuprofén tartalma miatt:

Folyadékretenció és perifériás (főleg alsóvégtagi) ödéma, kivételesen előfordulhat alopecia, pruritus, rash.

Bullózus reakciók, mint Stevens-Johnson szindróma és (nagyon ritkán) toxikus epidermalis necrosis jelentkezhetnek.

 

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei:

Ibuprofén tartalma miatt:

Májfunkciós zavarok, hemoglobin, hematokrit és szérum kalciumszint csökkenése

 

4.9       Túladagolás

 

A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, szédülés, hipotenzió, ritkán az eszmélet vesztése. A nagy adagokkal történő túladagolást is rendszerint jól tolerálják a betegek, ha egyidejűleg egyéb gyógyszert nem szednek. Nincs speciális antidotum, általános támogató terápia javasolt. A kezelés tartalmazzon gyomormosást és ha szükséges, a szérum elektrolitok korrekcióját.

 

 

5.         FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

 

5.1       Farmakodinámiás tulajdonságok

 

Farmakoterápiás csoport: görcsoldók és más gyógyszerek kombinációi,

ATC kód: A03ED

 

Ibuprofén:

A nem szteroid gyulladásgátlók csoportjába, ezen belül is a propionsav-származékok közé tartozik.

Jó gyulladáscsökkentő, fájdalom- és lázcsillapító hatású, és jobban tolerálható, mint egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek. Terápiás hatását a ciklooxigenáz enzim reverzibilis gátlásán keresztül fejti ki, mellyel meggátolja a gyulladás, láz, valamint fájdalom kialakulásáért felelős prosztaglandinok szintézisét.  Thrombocyta-aggregáció gátló hatással is rendelkezik.

 

Drotaverin:

A drotaverin izokinolin-származék, ami spasmolytikus hatását közvetlenül a simaizomzatra fejti ki. Hatásmechanizmusában a foszfodiészteráz enzim gátlása, következményes cAMP-szint növekedés a meghatározó, ami a miozin-könnyű-lánc- kináz enzim (MLCK) inaktiválása révén vezet a simaizom ellazulásához.

A drotaverin in vitro a foszfodiészteráz IV (PDE IV) enzimet gátolja anélkül, hogy a PDE III és

PDE V izoenzimeket blokkolná. Gyakorlatilag a PDE IV tűnik a legfontosabbnak a simaizom kontrakciós aktivitásának gátlásában, ami alapján a PDE IV szelektív gátlása hasznos lehet a hypermotilitásos kórállapotok és különböző a gastrointestinalis traktus simaizom spazmusával járó betegségek esetében. A myocardiumban és az esek simaizmaiban a cAMP hidrolízisét a PDE III izoenzim végzi, ami magyarázat arra, hogy a drotaverin hatásos spazmolytikum anélkül hogy jelentős cardiovascularis mellékhatása, vagy erős cardiovascularis terápiás aktivitása lenne.

Mind idegi-, mind izomeredetű simaizom görcs esetén hatékony.

A drotaverin simaizom görcsoldó hatása független a vegetatív beidegzés jellegétől, egyaránt hat a gastrointestinalis, a biliaris, az urogenitalis és a vascularis rendszer simaizomzatára.

Értágító hatása révén fokozza a szöveti vérellátást.

A papaverinnél erősebb hatású, felszívódása gyorsabb és tökéletesebb, kevésbé kötődik a szérumfehérjékhez. Előnye, hogy a papaverin parenteralis adagolásakor észlelt légzésizgató mellékhatás a drotaverinnél nem jelentkezik.

 

5.2       Farmakokinetikai tulajdonságok

 

Ibuprofen:

Az ibuprofén a gastrointestinalis traktusból szívódik fel, plazma csúcskoncentrációját 1-2 órával a bevétel után éri el. Ha az ibuprofén bevétele étkezés után történik, a felszívódás sebessége csökken, de nincs csökkenés a felszívódás mértékében. Antacidumok nem befolyásolják az abszorpciót. Az ibuprofen erősen (90-99%-ban) kötődik plazmafehérjékhez, felezési ideje kb. 2 óra. Lassan penetrál az ízületi résekbe, ott tartósan nagy koncentrációt ér el, így hatása tartósabb, mint azt rövid felezési ideje alapján várnánk. A májban metabolizálódik. A bevételt követő 24 órán belül a legnagyobb része a vizelettel kiürül a szervezetből, főleg metabolitok (kb. 60%) formájában. Az ibuprofén kb. 1%-a változatlan formában, míg 14% konjugált formában ürül. Feltételezik, hogy egy kevés ibuprofén távozik a széklettel is, valószínűleg az epében történő kiválasztás után. Kis mennyiségben megjelenik az anyatejben és átjut a placentán.

 

Drotaverin:

Mind parenteralisan, mind per os adva gyorsan felszívódik.

A plazmában nagy mennyiségben (95-98%) albuminhoz, alfa- és béta-globulinhoz kötődik.

Szérum-csúcskoncentrációját a per os beadást követő 45-60. perc között éri el.

A drotaverin first-pass metabolizmusa után  a beadott dózis 65%-a éri el változatlan formában a szisztémás keringést.

A májban metabolizálódik. Biológiai felezési ideje 8-10 óra. 72 óra alatt gyakorlatilag kiürül a szervezetből, kb. 50 %-ban a vizelettel és kb. 30 %-ban a széklettel. Döntően metabolitjai formájában ürül, a vizeletben változatlan formában nem mutatható ki.

 

5.3       A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei

 

Nincs olyan preklinikai adat, ami a készítmény klinikai alkalmazását befolyásolná.

 

 

6.         GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

 

6.1       Segédanyagok felsorolása

 

Ibuprofen 400 mg filmtabletta:

kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát, glicerin-triacetát, hipromellóz, titán-dioxid, eritrozin Al-lakk.

 

Drotaverin 80 mg  tabletta:

magnézium-sztearát, talkum, povidon, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.

 

6.2       Inkompatibilitások

 

Nem ismertek.

 

6.3       Felhasználhatósági időtartam

 

3 év.

 

6.4       Különleges tárolási előírások

 

Legfeljebb 25°C-on, eredeti csomagolásban tárolandó.

 

6.5       Csomagolás típusa és kiszerelése

 

6 db Ibuprofen filmtabletta és 6 db Drotaverin tabletta átlátszó PVC/Al buborékfóliában.

Két buborékfólia egy dobozban.

 

6.6       A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb, a készítmény kezelésével kapcsolatos információk

 

Nincsenek különleges előírások.

 

Megjegyzés: X (egy kereszt)

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

 

7.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

 

sanofi-aventis zrt.

1045 Budapest, Tó utca 1-5.

Magyarország

 

 

8.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA

 

OGYI-T-9775/01.

 

 

9.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ MEGÚJÍTÁSÁNAK DÁTUMA

 

2004. szeptember 22.

 

 

10.       A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

 

 


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép