Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Advil Ultra Forte lágy kapszula (8x)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

Virostop orrspray (20ml)

2.941Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 1.784 Ft
Egységár: 223 Ft/db
Kód: 749866

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Idegrendszer
- Láz- és fájdalomcsillapítók

Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt különböző mozgásszervi és ízületi betegségek, mint rheumatoid arthritis, osteoarthritis, izomfájdalmak kezelésére, enyhe és közepesen erős fájdalmak kezelésre, enyhe és közepesen erős fájdalmak, mint dysmenorrhoea, hátfájás, fejfájás, migrén, fogfájás tüneteinek enyhítésére, láz csillapítására, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására javasolt.

1.       A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

 

Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula

 

 

2.       MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

 

400 mg ibuprofén kapszulánként

Segédanyag: 37,1 mg szorbit.

 

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

 

 

3.       GYÓGYSZERFORMA

 

720 mg színtelen, tiszta folyadékot tartalmazó, 14-es méretű, átlátszó, ovális lágyzselatin kapszulák fekete „400” felirattal.

 

 

4.       KLINIKAI JELLEMZŐK

 

4.1     Terápiás javallatok

 

Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt különböző mozgásszervi és ízületi betegségek, mint rheumatoid arthritis, osteoarthritis, izomfájdalmak kezelésére, enyhe és közepesen erős fájdalmak, mint dysmenorrhoea, hátfájás, fejfájás, migrén, fogfájás tüneteinek enyhítésére, láz csillapítására, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására javasolt.

 

4.2     Adagolás és alkalmazás

 

Minden javallat esetén:

Felnőttek, idős betegek és 12 évesnél idősebb gyermekek: 1 kapszula.

Az adag 4 óránál gyakrabban nem ismételhető.

Maximális napi adag: 1200 mg ibuprofén (3 kapszula).

A kapszulákat vízzel kell bevenni.

 

4.3     Ellenjavallatok

 

·            A készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.

·            Acetilszalicilsavra való túlérzékenység.

·            Egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) alkalmazásakor hörgőgörcs, asztma, náthás tünetek vagy csalánkiütés jelentkezése.

·            Aktív, ill. az anamnézisben előforduló gyomor- vagy nyombélfekély, gyulladásos gyomor-bélrendszeri rendellenességek, gyomor-bélrendszeri vérzés, cerebrovascularis vérzés vagy egyéb aktív vérzés; hematológiai kórképek; súlyos májkárosodás, súlyos vesekárosodás vagy súlyos szívelégtelenség.

·            Közvetlenül szívsebészeti beavatkozások előtt vagy után.

·            A terhesség utolsó trimesztere.

·            12 év alatti életkor.

 

4.4     Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

Nem alkalmazható együtt egyéb fájdalomcsillapítókkal, pl. NSAID-okkal.

Óvatosan alkalmazandó asthma bronchiale-ban vagy allergiás betegségben jelenleg vagy korábban szenvedő betegeknél. Ezen betegeknél a gyógyszer hörgőgörcsöt válthat ki. Amennyiben egyéb NSAID hörgőgörcsöt váltott ki, a gyógyszer nem alkalmazható. Az ibuprofén súlyos allergiás reakciót válthat ki (pl. bőrvörösség, kiütés, hólyag), különösen azon betegeknél, akik túlérzékenyek acetilszalicilsavra.

A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák (lásd alább a gastrointestinalis és cardiovascularis kockázatokat).

Az idősek a súlyos következményekkel járó mellékhatások fokozott kockázatának vannak kitéve.

Adása körültekintést igényel vese-, szív- vagy májkárosodás esetén, mivel a vesefunkciók tovább romolhatnak. A legkisebb hatásos dózisban kell alkalmazni a veseműködés ellenőrzése mellett.

Kizárólag az előny / kockázat gondos mérlegelésével adható fennálló SLE és más autoimmun betegségekben aszeptikus meningitis vagy vesekárosodás kockázata miatt.

Gastrointestinalis vérzés vagy –ulcus/perforáció a kezelés során bármilyen figyelmeztető tünet vagy előzetes kórtörténet nélkül előfordulhat. Gastrointestinalis vérzés vagy –ulcus esetén a kezelést azonnal fel kell függeszteni.

Az ibuprofén csillapíthatja a lázat és a gyulladást, csökkentve ezeknek az esetlegesen fennálló egyéb betegségre utaló diagnosztikai értékét.

Néhány adat arra utal, hogy a ciklooxigenáz- és így a prosztaglandin-szintézist gátló gyógyszerek szedése hátrányosan hat a női termékenységre, ezért nem ajánlott azoknak a nőknek, akik teherbe kívánnak esni. Ez a hatás reverzíbilis, a kezelés abbahagyása után megszűnik.

Azon betegek esetében, akiknek kórtörténetében hipertónia és/vagy szívelégtelenség szerepel, óvatosság (orvossal, gyógyszerésszel történő konzultáció) szükséges a kezelés megkezdése előtt, mivel NSAID-ok alkalmazásával kapcsolatosan folyadékretenció, hipertónia és ödéma előfordulásáról számoltak be.

Klinikai és epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok szerint az ibuprofén alkalmazása során kis mértékben fokozódhat az artériás trombotikus események (pl. myocardialis infarktus, stroke) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok (napi 2400 mg) hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Összességében az epidemiológiai vizsgálatok szerint a kis adagokban (pl. napi ≤ 1200 mg) alkalmazott ibuprofén nem jár a myocardialis infarktus fokozott kockázatával.

Szorbitot (E 420) tartalmaz. Ritka, örökletes fruktóz intoleranciában szenvedő betegek nem szedhetik ezt a gyógyszert.

 

4.5     Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

Az acetilszalicilsav vagy más NSAID-ok egyidejű adása a nemkívánatos hatások előfordulási gyakoriságának fokozódását eredményezheti. Elővigyázatosság szükséges, ha a beteg szívinfarktus vagy stroke miatt szed acetilszalicilsavat, mert az ibuprofén csökkentheti az acetilszalicilsav jótékony hatását.

Az NSAID-ok felerősíthetik a szulfonamidok és a véralvadásgátló szerek hatásait, és csökkenthetik a vérnyomáscsökkentők, a furoszemid, a tiazid-diuretikumok és a ß-blokkolók hatásait.

Növeli a káliumsók, káliumspóroló diuretikumok, ACE-gátlók, angiotenzin-II-gátlók, egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentők, heparinok (alacsony molekulasúlyú heparinok vagy nem frakcionált heparinok), ciklosporin, takrolimusz és trimetoprim hyperkalaemizáló hatását.

A szérum lítium szint emelkedése az ibuprofén alkalmazását követően klinikailag szignifikáns.

Az ibuprofén megemelheti a szérum digitális-koncentrációját. Ezért károsodott veseműködésű vagy congestiv szívelégtelenségben szenvedő betegek esetén a szérum digitális-koncentrációt monitorozni kell.

Az ibuprofén megnövelheti a farmakológiailag aktív szabad fenitoin plazmakoncentrációját. Ezért a hosszantartó ibuprofén-kezelésben részesülő betegeket monitorozni kell.

Az ibuprofén közepes és nagy dózisú metotrexáttal való együttadása súlyos és végzetes kimenetelű metotrexát-toxicitáshoz vezethet. Beszűkült vesefunkciójú betegekben e kombináció toxicitásának fokozott kockázata áll fenn, még a metotrexát alacsony dózisban (≤ 20 mg/hét) való adása esetén is.

Bizonyos antacidok fokozhatják az ibuprofén felszívódását. Ennek azonban csak az ibuprofén hosszantartó alkalmazása során van klinikai jelentősége.

Antikoagulánsok alkalmazása esetén figyelembe kell venni, hogy az ibuprofén hosszantartó alkalmazása fokozhatja a vérzés kockázatát.

Kortikoszteroidokkal és más nem-szteroid gyulladásgátlókkal együtt adva a gastrointestinalis panaszok lehetősége és a vérzés veszélye megnövekszik.

Elővigyázatosság szükséges az ibuprofén szelektív szerotonin visszavétel gátlókkal (SSRI) történő egyidejű alkalmazása esetén, mert fokozódik a gasztrointesztinális vérzés kockázata.

Sokat vitatott az intrauterin fogamzásgátló eszközök hatékonyságának csökkenése.

 

4.6     Terhesség és szoptatás

 

Állatkísérletekben teratogén hatást nem mutattak ki. Ennek ellenére az ibuprofén terhesség alatti alkalmazását lehetőség szerint kerülni kell, különösen a terhesség első trimeszterében. A szülés megindulását késleltetheti és lefolyását megnyújthatja.

A NSAID-ok prosztaglandin-szintézisre gyakorolt hatásainak következtében különböző magzati problémák (pulmonalis hipertenzió, légzési elégtelenség a ductus arteriosus Botalli záródásának vagy a fokozott intrauterin nyomás következtében) léphetnek fel.

Ezért a NSAID-okat tilos a terhesség utolsó 3 hónapjában alkalmazni (lásd 4.3).

Az ibuprofén csak nagyon alacsony koncentrációban választódik ki az anyatejjel, és valószínűtlen, hogy kedvezőtlen hatást gyakorolna a szoptatott csecsemőre.

 

4.7     A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

A gépjárművezetői képességet és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolhatja, ezért egyénileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen mennyiségben és mely adagolási módon történő alkalmazása mellett szabad járművet vezetni vagy baleseti veszéllyel járó munkát végezni.

 

4.8     Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

A mellékhatások osztályozása a következő előfordulási gyakoriságok alapján történik:

nagyon gyakori (≥1/10),

gyakori (≥1/100 - <1/10),

nem gyakori (≥1/1 000 - <1/100)

ritka (≥1/10 000 - <1/1 000)

nagyon ritka (<1/10 000), nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg).

 

Különösen a gastrointestinalis vérzés kialakulásának kockázata függ az adag nagyságától és az alkalmazás időtartamától. Az ismert rizikótényezőket lásd a 4.4 pontban.

Ezen mellékhatások, néhány ritka eseten túlmenően, rövid távú alkalmazás és maximum 1200 mg napi adag alkalmazásakor fordultak elő.

 

· Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek:

- Nagyon ritka: ritmuszavarok, myocardialis infarktus, angina pectoris. Ödéma, hipertónia és szívelégtelenség előfordulásáról számoltak be NSAID alkalmazásával kapcsolatban.

 

· Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek:

- Nagyon ritka: haematopoetikus betegségek (anaemia, aplasticus anaemia, haemolyticus anaemia, leukopaenia, thrombocytopenia, pancytopenia, agranulocytosis). Korai tünetek lehetnek: láz, torokfájás, felületi szájsebek, influenzaszerű panaszok, súlyos kimerültség, orr és bőr vérzékenysége. Időnként csökkent hematokrit és hemoglobinszint előfordulhat.

 

· Idegrendszeri betegségek és tünetek:

- Nem gyakori: fejfájás, szédülés, stroke.

- Nagyon ritka: ingerültség.

 

· Szembetegségek és szemészeti tünetek:

- Nem gyakori: látászavarok.

- Ritka: toxikus amblyopia.

 

· A fül és az egyensúly-érzékelő szerv  betegségei és tünetei:

- Ritka: tinnitus, vertigo.

 

· Légzőrendszeri, mellkasi és mediastinalis betegségek és tünetek:

- Jelenleg vagy korábban asthma bronchiale-ban vagy allergiás betegségben szenvedő betegeknél a gyógyszer hörgőgörcsöt válthat ki.

 

· Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:

- Nem gyakori: gastrointestinalis betegségek, pl. dyspepsia, hasi fájdalom, hányinger.

- Ritka: hasmenés, flatulentia, székrekedés, puffadás, hányás, gastrointestinalis fekély, gastritis.

- Nagyon ritka: gastrointestinalis fekélyek, nyílt gastrointestinalis vérzésekkel, vagy perforációk, felhasi fájdalom, Crohn-betegség, colitis súlyosbodása, haematemesis, melaena, ulcerativ stomatitis.

 

· Vese- és húgyúti betegségek és tünetek:

- Nagyon ritka: haematuria, interstitialis nephritis, proteinuria, vizelet-kiválasztás csökkenése, folyadékretenció (pl. perifériás ödéma), vese-szindróma. Ezek a tünetek vesebetegség, vagy akár veseelégtelenség tünetei is lehetnek. Magas kreatinin- és karbamid szintről számoltak be. Papillaris nekrózis különösen hosszú távú kezelés mellett.

 

· A bőr és bőralatti szövet betegségei és tünetei:

- Ritka: angioneuroticus ödéma.

- Nagyon ritka: súlyos bőrelváltozások (pl. erythema multiform, Stevens-Johnson-szindróma, toxicus epidermalis necrolysis, bullosus dermatosis), alopecia, purpura.

 

· Fertőző betegségek és parazitafertőzések:

- Nagyon ritka: meningitis.

 

· Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:

- Nem gyakori: túlérzékenységi reakciók (bőrvörösség, kiütés, maculopapularis kiütés, viszketés, csalánkiütés), asztma exacerbatioja (néha hipotóniával), bronchospasmus, asztmás légzés (zihálás).

- Nagyon ritka: súlyos túlérzékenységi reakciók (anafilaxia). Tünetei: arcödéma, nyelv- és gégeduzzanat, dyspnoe, tachycardia, súlyos hipotónia vagy sokk.

 

· Immunrendszeri betegségek és tünetek:

- Nagyon ritka: autoimmun kórképekben szenvedő betegeknél (szisztémás lupus erythematosus, kevert kötőszöveti betegségek) az ibuprofén kezelés során egyes esetekben aszeptikus meningitis. Tünetei: tarkómerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz, tudatzavar.

 

· Máj- és epebetegségek illetve tünetek:

- Nagyon ritka: májműködési zavarok, beleértve az emelkedett szérum transzamináz szinteket, különösen hosszú távú alkalmazásnál; májelégtelenség, hepatitis, icterus.

 

Klinikai és epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok szerint az ibuprofén alkalmazása során kis mértékben fokozódhat az artériás trombotikus események (pl. myocardialis infarktus, stroke) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok (napi 2400 mg) hosszabb ideig történő alkalmazása esetén (lásd 4.4 pont).

 

A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.

 

Idős személyeken fokozott a súlyos következményekkel járó nemkívánatos gyógyszerhatások kockázata.

 

4.9     Túladagolás

 

A túladagolás tünetei: vertigo, fejfájás, hányinger, hányás, hasi fájdalom, aluszékonyság, alacsony vérnyomás, májműködési zavarok, metabolikus acidózis, hyperkalaemia, szédülés, görcsök, eszméletvesztés, veseelégtelenség, dyspnoe, légzésdepresszió.

Megfelelő szupportív kezelés, gyomormosás, és szükség esetén a súlyos elektrolit-egyensúlyzavar korrekciója szükséges.

 

 

5.       FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

 

5.1     Farmakodinámiás tulajdonságok

 

Farmakoterápiás csoport: Nem szteroid gyulladásgátlók és reuma-ellenes készítmények.

ATC kód: M01A E01

 

Az ibuprofén fenilpropionsav-származék, ami fájdalomcsillapító, gyulladásgátló és lázcsillapító hatással rendelkezik.

 

5.2     Farmakokinetikai tulajdonságok

 

Orális alkalmazás esetén az oldhatóvá tett ibuprofén (lágyzselatin kapszula) éhgyomorra való bevételt követően gyorsan felszívódik. A cmax értéket kb. 35 perc alatt éri el, szemben a hagyományos tablettákkal (kb. 90 perc), vagyis a hatóanyag több mint kétszer gyorsabban szívódik fel, mint a hagyományos ibuprofén tabletták esetén.

Étkezés közben való bevétel esetén a csúcsszintek 1-2 óra múlva alakulnak ki. A fájdalomcsillapító hatás 8 órán keresztül tart.

Az említett értékek kizárólag farmakokinetikai vizsgálatokból származnak.

Az ibuprofén fehérjékhez való kötődése kb. 99%-os.

Orális dózist követően az első 24 órában az ibuprofén 75-85%-a ürül ki a vizelettel (főként két inaktív metabolit formájában), míg a fennmaradó mennyiség a széklettel ürül az epébe való kiválasztódást követően. A gyógyszer 24 órán belül teljesen kiürül.

Az ibuprofén felezési ideje kb. 2 óra.

Korlátozott számú vizsgálatban az ibuprofén nagyon alacsony koncentrációkban kiválasztódott az anyatejjel.

 

5.3     A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei

 

A hagyományos – farmakológiai biztonságossági, ismételt dózistoxicitási, genotoxicitási, karcinogenitási, reprodukciós toxicitási – vizsgálatokból származó nem klinikai jellegű adatok azt igazolták, hogy a készítmény nem jelent különleges veszélyt az emberre.

Állatkísérletekben teratogén hatást nem mutattak ki. Ennek ellenére az ibuprofén terhesség alatti alkalmazását lehetőség szerint kerülni kell.

A nem klinikai vizsgálatok során csak a maximális humán expozíciót jóval meghaladó expozíciónak voltak következményei, melyeknek a klinikai alkalmazás szempontjából csekély a jelentősége.

 

 

6.       GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

 

6.1     Segédanyagok felsorolása

 

Töltet:

makrogol 600,

kálium-hidroxid,

tisztított víz.

Kapszulahéj:

részlegesen dehidrált szorbit-szirup (anidrisorb 85/70),

zselatin,

tisztított víz.

Jelölőfesték:

Opacode NSP-78-17827 (fekete vas-oxid (E 172), etanol, etil-acetát, propilén-glikol (E 1520), polivinil-acetát-ftalát, tisztított víz, izopropil-alkohol, makrogol 400, ammónium-hidroxid).

 

6.2     Inkompatibilitások

 

Nincsenek.

 

6.3     Felhasználhatósági időtartam

 

3 év.

 

6.4     Különleges tárolási előírások

 

Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

6.5     Csomagolás típusa és kiszerelése

 

2 db, ill. 8 db, ill. 16 db lágyzselatin kapszula fehér, átlátszatlan PVC/PE/PVdC (Triplex) vagy fehér, átlátszatlan PVC/PVdC (Duplex)/Al buborékfóliában és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

6.6     A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések

 

Nincsenek különleges előírások.

 

Megjegyzés X (egy keresztes)

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

 

7.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

 

Wyeth Whitehall Export GmbH,

Storchengasse 1, A-1150 Wien,

Ausztria

 

 

8.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA

 

OGYI-T-8476/05.         Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 2x

OGYI-T-8476/06.         Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 8x

OGYI-T-8476/08.         Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 16x

 

 

9.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK DÁTUMA

 

2006. október 27.

 

 

10.     A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

 

2008. július 23.


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép