Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Algoflex forte filmtabletta (20x)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

Listerine Stay White szájvíz (250ml)

1.159Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 2.305 Ft
Egységár: 115,25 Ft/db
Kód: 644403

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Idegrendszer
- Láz- és fájdalomcsillapítók

- Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt különböző mozgásszervi és ízületi betegségek estén, - periarticularis elváltozások, mint bursitis, tendosynovitis, tendinitis esetén, - lágyrészkárosodások, rándulások, izomhúzódások kezelésére, - enyhe és középerős fájdalmak, mint dysmenorrhoea, posztoperativ fájdalom, fogfájás és migraines fejfájás kezelésére, - láz csillapítására.

 

1.       A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE

 

Algoflex forte filmtabletta

 

 

2.       MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

 

600 mg ibuprofen filmtablettánként.

 

A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

 

 

3.       GYÓGYSZERFORMA

 

Filmtabletta.

Ellipszis alakú, bikonvex, rózsaszín filmbevonatú tabletta, egyik oldalán "S60" kódjelzéssel ellátva.

Törési felülete fehér színű.

 

 

4.       KLINIKAI JELLEMZŐK

 

4.1     Terápiás javallatok

 

·            Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt közepesen erős fájdalmak, mint migrénes fejfájás, dysmenorrhoea, posztoperatív fájdalom, fogfájás tüneteinek enyhítésére,

·            különböző mozgásszervi és ízületi betegségek esetén, mint rheumatoid arthritis, osteoarthritis, spondylitis ankylopoietica, juvenilis rheumatoid arthritis és egyéb nem rheumatoid ízületi betegségek esetén,

·            periarticularis elváltozások, mint bursitis, tendosynovitis, tendinitis esetén,

·            lágyrész károsodások, rándulások, izomhúzódások kezelésére javallott.

 

4.2     Adagolás és alkalmazás

 

Felnőtteknek:

A javasolt maximális napi adag 1800 mg naponta több részre elosztva, két filmtabletta bevétele között legalább 6 óra teljen el.

 

Ízületi betegségek súlyos vagy akut szakaszaiban előnyös lehet az adagokat az akut szak megszüntetéséig emelni, feltéve, ha a napi adag elosztva nem haladja meg a 2400 mg-ot.

 

Gyermekeknek nem adható.

 

Idősek:

Az adagolás speciális módosítására nincs szükség idős betegek esetében, kivéve, ha a vese- vagy májfunkció károsodott, amely esetben az adagolást az egyénre szabottan kell megállapítani.

 

A gastrointestinalis mellékhatások csökkentése érdekében célszerű a filmtablettát étkezést követően bevenni.

 

4.3     Ellenjavallatok

 

·            A készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.

·            Aktív gyomor- vagy nyombélfekély,

·            a kórelőzményben előforduló NSAID kezeléssel összefüggésben kialakult gastrointestinalis vérzés vagy perforáció,

·            a kórelőzményben szereplő kiújuló gastrointestinalis fekély/vérzés (kettő vagy több egymástól független igazolt fekély vagy vérzés),

·            kórelőzményben szereplő, vagy jelenleg is fennálló bronchospasmus, rhinitis vagy urticaria, különösen, ha ezek szalicilát vagy más nem szteroid gyulladásgátló készítmények szedésével összefüggésben jelentkeztek,

·            terhesség, szoptatás,

·            systemás lupus erythematosus (SLE),

·            súlyos szív-, máj- és veseműködési zavar, súlyos hipertónia, antikoaguláns kezelés, az anamnézisben szereplő krónikus légúti fertőzés, Parkinson-kór, epilepszia,

·            haemorrhagias diathesis,

·            gyermekkor.

 

4.4     Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

·            Az anamnézisben szereplő gyomor-, bélvérzés illetve fekélybetegség esetén óvatosan alkalmazható.

·            Tartós kezelés és/vagy nagy adagok alkalmazása esetén indokolt lehet a vérkép, a vese- és májfunkciók ellenőrzése.

·            Kerülendő az Algoflex forte együttes alkalmazása NSAID-kel, beleértve a cycloxygenase-2 szelektív gátlókat.

·            A nemkívánatos hatásokat csökkenteni lehet a legkisebb hatásos adagnak, a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig való alkalmazásával.

·            Idős betegeknél NSAID kezelés esetén gyakrabban jelentkezhetnek a mellékhatások, különös tekintettel a gastrointestinalis vérzésre és perforációra, melyek halálos kimenetelűek is lehetnek.

·            Gastrointestinalis vérzést, fekélyt vagy perforációt, - akár halálos kimenetellel is -, minden NSAID kezeléssel kapcsolatban jelentettek már, melyek a kezelés során figyelmeztető tünetekkel, illetve anélkül bármikor bekövetkezhetnek az anamnézisben előforduló korábbi súlyos gastrointestinalis esemény nélkül is.

·            Amennyiben gastrointestinalis fekély lép fel az Algoflex forte-t szedő betegnél, a kezelést meg kell szakítani.

·            A gastrointestinalis vérzés, fekélyképződés és perforáció kockázata növekszik az NSAID adagjának emelésével, azoknál a betegeknél, akiknek az anamnézisében fekély szerepel, kiváltképp, ha vérzéses szövődménnyel vagy perforációval jelentkezett, valamint idős betegek esetén. Ezen betegek esetén a kezelést a lehető legkisebb adaggal kell kezdeni. Megfontolandó gyomorvédő készítményekkel (pl.: mizoprosztol vagy proton pumpa gátlók) alkalmazott kombinációs kezelés is ilyen esetben, illetve olyan betegeknél, akiknél kis adagú acetilszalicilsavat vagy más gastrointestinalis kockázatot fokozó gyógyszerekkel történő együttes kezelés szükséges.

·            Azon betegek, akiknek a kórelőzményében gastrointestinalis (GI) toxicitás szerepel, különösen, ha idős betegekről van szó, minden szokatlan hasi tünetet (főleg GI vérzés esetén) jelenteni kell, főleg a kezelés kezdeti szakaszában. Óvatosság szükséges orális kortikoszteroid, véralvadásgátló, mint warfarin, szelektív szerotonin újrafelvételét gátló vagy vérlemezke-gátló mint acetilszalicilsav együttes alkalmazása esetén, mert ezek növelhetik a fekélyképződés és a vérzés kockázatát.

·            Óvatosság szükséges vese-, szív- vagy májkárosodásban szenvedő betegek esetén, mert a nem szteroid gyulladáscsökkentők tovább ronthatják a veseműködést. A lehető legalacsonyabb hatásos adagot kell alkalmazni, és a veseműködést ellenőrizni kell.

·            Az NSAID-ek óvatosan adhatók azon betegeknek, akiknek az anamnézisében gastrointestinalis betegségek szerepelnek (pl. colitis ulcerosa, Crohn betegség), mivel állapotuk súlyosbodhat.

·            Óvatosság szükséges magas vérnyomás betegségben szenvedőknél és/vagy akiknek az anamnézisében szívelégtelenség szerepel illetve, akiknél NSAID kezeléssel összefüggésben fokozott vízvisszatartást illetve ödémát jelentettek.

·            Nagyon ritkán az NSAID-ekkel kapcsolatosan, súlyos bőrreakciókat, - némelyik halálos kimenetellel -, jelentettek, pl. hámlásos bőrgyulladást, Stevens-Johnson szindrómát és toxikus bőrelhalást (lásd 4.8 pont). A betegek a legnagyobb kockázatnak a kezelés kezdeti szakaszában vannak kitéve. A legtöbb esetben a reakció a kezelés első hónapjában jelentkezik. Bőrkiütések, nyálkahártya elváltozások vagy a túlérzékenységi reakció első jeleinél az Algoflex forte kezelést azonnal meg kell szakítani.

·            Egyidejű káliummegtakarító diuretikumok alkalmazása mellett a szérum kálium-szint rendszeres ellenőrzése javasolt.

·            Egyidejű lítium terápia során a szérum lítium-szintet ellenőrizni szükséges.

·            Autoimmun betegség esetén az ibuprofent csak az előzetes előny/kockázat mérlegelése után szabad alkalmazni, illetve SLE-ben való alkalmazása kontraindikált (lásd Ellenjavallatok).

·            Gastrointestinalis vérzés, látási, hallási zavarok jelentkezésekor a kezelést azonnal meg kell szakítani.

 

Laktóz-intolerancia esetében figyelembe kell venni, hogy az Algoflex forte 90 mg laktózt tartalmaz filmtablettánként.

 

4.5     Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

Együttadása kerülendő:

·            antikoagulánsokkal: az NSAID-ek fokozhatják az antikoagulánsok, mint a warfarin hatását.

·            Egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel fokozódik a vérzésveszély.

·            acetilszalicilsavval: együttadásuk csökkenti az ibuprofen gyulladásgátló hatását.

·            egyszeri 600 mg ibuprofen adag esetén, azonnali hatóanyag-leadású acetilszalicilsavval kezelt beteg, az ibuprofent az acetilszalicilsav bevételét követően legalább 30 perc elteltével, vagy több mint 8 órával az acetilszalcilsav bevétele előtt alkalmazza.

·            glükokortikoidokkal: a mellékhatások fokozódhatnak.

·            kortikoszteroidok: Fokozott a gastrointestinalis fekély és vérzés kockázata (lásd 4.4 pont).

·            thrombocyta-aggregáció-gátló szerek és szelektív szerotonin újrafelvételt gátlók (SSRI): A gastrointestinalis vérzés fokozott kockázata (lásd 4.4 pont).

·            húgysavürítő köszvényellenes szerekkel.

 

Fokozott óvatossággal adandó:

·            metotrexáttal: az ibuprofen növelheti a metotrexát toxicitását.

·            ACE-gátlókkal és egyéb vérnyomáscsökkentő szerekkel: csökkenhet az antihipertenzív hatás.

·            tiazid diuretikumokkal: az ibuprofen csökkentheti a diuretikus hatást.

·            lítiummal: a lítium vérszintje, és ezzel toxicitása megnő.

·            digoxinnal, fenitoinnal: vérszintjüket megemelheti.

·            orális antidiabetikumokkal: fokozza hatásukat.

·            fokozza a szulfonamidok hatását.

·            növeli a káliummegtakarító diuretikumok hyperkalaemizáló hatását.

 

4.6     Terhesség és szoptatás

 

Bár állatkísérletben nem mutattak ki teratogén hatásokat, az ibuprofen tabletták használatát terhesség alatt lehetőleg kerülni kell. Az utolsó trimeszterben a szülési fájdalmak gátlását és a ductus Botalli korai záródását okozhatja. Bár a rendelkezésre álló, korlátozott számú adat szerint az ibuprofen nagyon alacsony koncentrációban jelenik meg az anyatejben, szoptatás alatt való alkalmazása nem javasolt.

 

4.7     A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

 

Az ibuprofen a járművezetői képességet és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolhatja, ezért egyedileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen alkalmazása mellett szabad járművet vezetni, illetve baleseti veszéllyel járó munkát végezni.

 

 

 

 

 

4.8     Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:

A leggyakrabban megfigyelt nemkívánatos események emésztőrendszeri eredetűek.

 

Előfordulhat peptikus fekély, perforáció vagy gastrointestinalis vérzés néha fatális kimenetellel, különösen idős betegek esetén. Az alkalmazást követően, hányinger és hányás, hasi fájdalom, dyspepsia, székrekedés, flatulencia, hasmenés, melaena, vérhányás, fekélyekkel járó stomatitis, a colitis súlyosbodása és Crohn betegség előfordulását jelentették.

 

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek:

A nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával kapcsolatban ödémát, magas vérnyomást és szívelégtelenséget jelentettek.

 

Idegrendszeri betegségek és tünetek:

Tinnitus, csökkent hallás, fejfájás, szédülés (rendszerint a túladagolás tünetei), esetenként asepticus meningitis.

 

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek:

Thrombocytaaggregáció gátlása, vérzési idő megnyúlása, tartós, nagy dózisú kezelés esetén kialakulhat az arra érzékenyekben aplasztikus anémia, agranulocytosis, thrombocytopenia.

 

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:

Lyell szindróma, asztmás roham.

 

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek:

Haematuria, cystitis, interstitialis nephritis, nephrosis szindróma, veseelégtelenség előfordulhat, általában hosszú ideig tartó, nagy dózisú kezelés során.

 

Szembetegségek és szemészeti tünetek:

Homályos látás, színlátás zavarai, melyek reverzíbilisek és igen ritkán jelentkeznek.

 

A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei:

Folyadékretenció és perifériás (főleg alsóvégtagi) ödéma, kivételesen előfordulhat alopecia, pruritus, rash.

Bullózus reakciók, mint Stevens-Johnson szindróma és (nagyon ritkán) toxikus epidermalis necrosis jelentkezhetnek.

 

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei:

Májfunkciós zavarok, hemoglobin, hematokrit és szérum kalciumszint csökkenése

 

4.9     Túladagolás

 

A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, szédülés, hipotenzió, ritkán eszméletvesztés. A nagy adagokkal történő túladagolást is rendszerint jól tolerálják a betegek, ha egyidejűleg más gyógyszert nem szednek. Nincs speciális antidotum, általános támogató terápia javasolt. A kezelés tartalmazzon gyomormosást és ha szükséges, a szérum elektrolitok korrekcióját.

 

 

5.       FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

 

5.1     Farmakodinámiás tulajdonságok

 

Farmakoterápiás csoport: Nem szteroid gyulladásgátlók és reuma-ellenes készítmények

ATC kód: M01A E01

 

A nem szteroid gyulladásgátlók csoportjába, ezen belül is a propionsav származékok közé tartozik.

Jó gyulladáscsökkentő, fájdalom- és lázcsillapító hatású, és jobban tolerálható, mint egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek. Terápiás hatását a ciklooxigenáz enzim reverzibilis gátlásán keresztül fejti ki, mellyel meggátolja a gyulladás, láz, valamint fájdalom kialakulásáért felelős prosztaglandinok szintézisét. Thrombocyta aggregáció gátló hatással is rendelkezik.

 

5.2     Farmakokinetikai tulajdonságok

 

Az ibuprofen a gastrointestinalis traktusból szívódik fel, plazma csúcskoncentrációját 1-2 órával a bevétel után éri el. Ha az ibuprofen bevétele étkezés után történik, a felszívódás sebessége csökken, de nincs csökkenés a felszívódás mértékében. Antacidumok nem befolyásolják az abszorpciót. Az ibuprofen erősen (90-99%-ban) kötődik plazmafehérjékhez, felezési ideje kb. 2 óra. Lassan penetrál az ízületi résekbe, ott tartósan nagy koncentrációt ér el, így hatása tartósabb, mint azt rövid felezési ideje alapján várnánk. A májban metabolizálódik. A bevételt követő 24 órán belül a legnagyobb része a vizelettel kiürül a szervezetből, főleg metabolitok (kb. 60%) formájában. Az ibuprofen kb. 1%-a változatlan formában, míg 14% konjugált formában ürül. Feltételezik, hogy egy kevés ibuprofen távozik a széklettel is, valószínűleg az epében történő kiválasztás után. Kis mennyiségben megjelenik az anyatejben és átjut a placentán.

 

5.3     A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei

 

Az ibuprofen az in vitro vizsgálatokban nem bizonyult mutagénnek. A patkányokon és egereken végzett vizsgálatokban nem volt karcinogén. Az ibuprofen a placentán átjut, de teratogén hatást nem észleltek.

 

 

6.       GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

 

6.1     Segédanyagok felsorolása

 

Laktóz monohidrát, mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát, kolloid szilícium-dioxid, hipromellóz, glicerin-triacetát, titán-dioxid, eritrozin Al-lakk

 

6.2     Inkompatibilitások

 

Nem ismertek.

 

6.3     Felhasználhatósági időtartam

 

3 év

 

6.4     Különleges tárolási előírások

 

Legfeljebb 30°C–on, az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

6.5     Csomagolás típusa és kiszerelése

 

10 db ill. 20 db filmtabletta PVC/alumínium buborékfóliában és dobozban.

 

6.6     A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb, a készítmény kezelésével kapcsolatos információk

 

Megjegyzés: X (egy kereszt)

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

 

7.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

 

sanofi-aventis zrt.

Budapest, Tó utca 1-5.

 

 

8.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA

 

OGYI-T-8933/01-02.

 

 

9.       A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ MEGÚJÍTÁSÁNAK DÁTUMA

 

2003. június.

 

 

10.     A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

 

 

 


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép