Bejelentkezve: {bejelentkezve_login_name}
1118 Gazdagréti tér 6. Tel.: 06-1-246-3364 Nyitva: H-P 8-20-ig, Sz: 8-14-ig
Katalógus >> Választott termék >> Nurofen Non-Aqua 200mg szájban diszperg.tabletta (12x)
ÜDVÖZÖLJÜK -

Keresés a webpatikában

Kosár tartalom

Érték (Bruttó) összesen: 0 Ft

Termékajánló

N-Éden Prémium liszt Csicseriborsó Gluténmentes (500g)

1.185Ft

Bankkártyás fizetés szolgáltatója:

Simple vásárlói tájékoztató

A Gazdagréti Gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.

Pick-Pack-Pont csomag átvevőhelyek

Az ország 240 településén megtalálható több mint 800 Pick Pack Pont segítségével Ön személyesen is átveheti a megrendelt csomagot.

A megrendelt áru Pick Pack Pont-ba történő megérkezésekor SMS értesítést kap, melyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követően 7 munkanapon keresztül az üzletek nyitva tartási ideje alatt. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, egészen estig.

A kiválasztott Pick Pack Ponton a készpénzes fizetés mellett a Pick Pack Pontok nagy százalékánál lehetőség van a bankkártyával történő fizetésre is. Megrendelésének átvétele előtt kérjük mindenképpen tájékozódjon, hogy a kiválasztott Pick Pack Pont-ban lehetséges-e bankkártyával kiegyenlítenie számláját.

A részletes boltlistát nyitva tartással és kártyaelfogadási lehetőséggel IDE KLIKKELVE találja.

A Pick Pack Ponton történő átvételnél a megrendelt termékek összértéke nem haladhatja meg a bruttó 127.000 Ft-ot (nettó 100.000 Ft-ot). (Csomagkiadási szabályban változás)

A személyes átvétel minél gyorsabb lebonyolítása érdekében kérjük, nyomtassa ki az automatikus visszaigazoló e-mail értesítést vagy jegyezze fel a rendelés azonosító számát.

A szolgáltatás díja: 1300 Ft.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.


Ára: 2.795 Ft
Egységár: 232,92 Ft/db
Kód: 743893

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Idegrendszer
- Láz- és fájdalomcsillapítók
-
- # 001.060.010, 001.070.010
- Különböző eredetű fejfájás (pl. migrén), menstruációs fájdalmak, hátfájás, reumás- és izomfájdalmak, fogfájás, neuralgiás fájdalmak, meghűléses és influenzás tünetek, valamint láz gyors és hatékony csillapítása.
- Nurofen Non-Aqua 200mg szájban diszperg.tabletta (12x)
-

- Vény nélkül kapható gyógyszerek
- Idegrendszer
- Láz- és fájdalomcsillapítók
-
- # 001.060.010, 001.070.010
- Különböző eredetű fejfájás (pl. migrén), menstruációs fájdalmak, hátfájás, reumás- és izomfájdalmak, fogfájás, neuralgiás fájdalmak, meghűléses és influenzás tünetek, valamint láz gyors és hatékony csillapítása.
- Nurofen Non-Aqua 200mg szájban diszperg.tabletta (12x)
-

1.      A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY MEGNEVEZÉSE

 

Nurofen Non-Aqua 200 mg szájban oldódó tabletta

 

 

2.       MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

 

200 mg ibuprofen tablettánként

 

A segédanyagok felsorolását lásd a 6.1 pontban.

 

 

3.      GYÓGYSZERFORMA

 

Szájban oldódó tabletta

Fehér, vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalának közepén bemélyedéssel ellátott, citrom illatú tabletta.

 

 

4.      KLINIKAI JELLEMZŐK

 

4.1    Terápiás javallatok

 

Különböző eredetű fejfájás (pl. migrén), menstruációs fájdalmak, hátfájás, reumás- és izomfájdalmak, fogfájás, neuralgiás fájdalmak, meghűléses és influenzás tünetek, valamint láz gyors és hatékony csillapítása.

 

4.2    Adagolás és az alkalmazás módja

 

A tablettát a nyelvre kell helyezni, majd feloldódását követően le kell nyelni. Víz nem szükséges a készítmény bevételéhez.

Felnőttek és 12 évnél idősebb gyermekek: a kezdő dózis 2 tabletta, a továbbiakban, amennyiben szükséges, 4 óránként 1 vagy 2 tabletta. A 24 órás adag nem haladhatja meg az 1200 mg-ot, azaz 6 tablettát.

Máj- és vesefunkció-károsodás esetén az adagolást egyénre szabottan kell kialakítani.

Idősek: nem szükséges az adagolás módosítása.

 

4.3       Ellenjavallatok

 

A készítmény hatóanyagával vagy bármely összetevőjével szemben fennálló túlérzékenység.

Kórelőzményben szereplő vagy jelenleg is fennálló peptikus fekélybetegség vagy más súlyos gastrointestinalis betegség.

Kórelőzményben szereplő vagy jelenleg is fennálló bronchospasmus, rhinitis vagy urticaria, különösen, ha ezek szalicilát vagy más nem szteroid gyulladásgátló készítmények szedésével összefüggésben jelentkeztek.

Súlyos szívelégtelenség.

12 éves kor alatti gyermekek.

Terhesség és szoptatás (lásd még 4.6 pont).

 

 

 

 

4.4    Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

 

 

Adása fokozott óvatosságot igényel súlyos máj-, vese- továbbá az anamnézisben szereplő gastrointestinalis betegség, asztma, antikoaguláns kezelés, a haemostasis zavarai esetén.

Azon betegek esetében, akiknek kórtörténetében hipertónia és/vagy szívelégtelenség szerepel, óvatosság (orvossal, gyógyszerésszel történő konzultáció) szükséges a kezelés megkezdése előtt, mivel NSAID-ok alkalmazásával kapcsolatosan folyadékretenció, hipertónia és ödéma előfordulásáról számoltak be.

 

A készítmény fokozott óvatossággal adható fenilketonúriában és fenilalanin intoleranciában szenvedő betegeknek, mivel aszpartámot tartalmaz, ami tablettánként 14 mg fenilalaninnak felel meg.

Fennálló SLE és más autoimmun betegségekben csak az előny/kockázat gondos mérlegelése alapján rendelhető.

Tartós alkalmazás esetén a vérkép, máj- és vesefunkció, szérum elektrolitszint rendszeres ellenőrzése, valamint időszakos szemészeti vizsgálat szükséges.

A mellékhatások kialakulásának kockázata csökkenthető, ha szedése a lehetséges legkisebb adagban és legrövidebb ideig történik.

A készítmény szedése során idős korban gyakrabban lépnek fel mellékhatások.

A Nurofen fokozott óvatossággal adható beszűkült vesefunkciók esetén. Ilyen esetekben alacsonyabb adagban alkalmazható a beteg szoros monitorozása mellett.

Kálium-megtakarító diuretikumok egyidejű szedése esetén a szérum kálium-szint, egyidejű lítium­terápia során a szérum lítium-szint rendszeres ellenőrzése szükséges.

Mivel egészséges emberekben is kissé megnyújthatja a vérzési időt (a normális határokon belül), óvatosan kell adagolni a haemostasis defektusaiban és antikoaguláns terápia alkalmazása mellett.

Látási vagy hallási zavarok, gastrointestinalis vérzés, ill. hiperszenzitív reakcióra utaló tünetek észle­lésekor a kezelést azonnal meg kell szakítani.

Más gyulladáscsökkentőkhöz hasonlóan a Nurofen is elfedheti a gyulladás szokásos jeleit.

 

A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák (lásd alább a gastrointestinális és cardiovascularis kockázatokat).

 

Cardiovascularis és cerebrovascularis hatások

 

Klinikai és epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok szerint az ibuprofen alkalmazása során kis mértékben fokozódhat az artériás thrombotikus események (pl. miokardiális infarktus, stroke) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok (napi 2400 mg) hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Összességében, az epidemiológiai vizsgálatok szerint a kis adagokban (pl. napi ≤ 1200 mg) alkalmazott ibuprofen nem jár a miokardiális infarktus fokozott kockázatával.

 

 

4.5     Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

 

Az ibuprofen az orális antikoagulánsok és a heparin hatását fokozza. Kortikoszteroidokkal és más nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel együtt adva a gastrointestinalis panaszok lehetősége és a vérzés veszélye megnövekszik. Fokozza a szulfonamidok hatását, növeli a szérum lítium-, fenitoin-, methotrexat- és digoxin-szintjét. Növeli a kálium-megtakarító diuretikumok hyperkalaemizáló hatását. Csökkenti a furoszemid, a tiazid-típusú diuretikumok nátriuretikus, a béta-receptor-blokkolók és az antihipertenzívumok hatását.

 

4.6    Terhesség és szoptatás

 

Terhesség és szoptatás ideje alatt alkalmazása nem javasolt, mivel sem teratogén hatása, sem veszélytelensége nem bizonyított. Az anyatejbe alacsony koncentrációban választódik ki.

 

4.7    A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

 

A Nurofen tabletta egyszeri alkalommal vagy rövid távú, az ajánlott dózisban történő alkalmazásának nincs ilyen hatása.

 

4.8    Nemkívánatos hatások, mellékhatások

 

Ritkák és megegyeznek a többi nem szteroid gyulladáscsökkentő szernél előfordulókkal. A tünetek a gyógyszer szedésének abbahagyásával rendszerint gyorsan elmúlnak.

Gastrointestinalis tünetek: gyomorfájdalom, hányinger, dyspepsia, gastrointestinalis ulceratio és vérzés, májfunkció-károsodás.

Bőr: ritkán allergiás reakciók (urticaria, viszketés, nagyon ritkán exfoliatív dermatitis, epidermalis necrolysis).

Renalis tünetek: papillaris necrosis, ami vesekárosodáshoz vezethet.

Egyéb: fejfájás, szédülés, látás- és hallászavar, folyadékretentio, thrombocytopenia, meningitis.

A készítmény szalicilátra érzékeny asztmás betegekben bronchospasmust válthat ki.

 

Ödéma, hipertónia és szívelégtelenség előfordulásáról számoltak be NSAID alkalmazásával kapcsolatban.

Klinikai és epidemiológiai vizsgálatokból származó adatok szerint az ibuprofen alkalmazása során kis mértékben fokozódhat az artériás thrombotikus események (pl. miokardiális infarktus, stroke) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok (napi 2400 mg) hosszabb ideig történő alkalmazása esetén (lásd 4.4 pont).

 

Mint más nem szteroid gyulladáscsökkentő adása mellett, mérsékelt májfunkciós enzimemelkedések előfordulhatnak. Súlyos májműködési zavart, sárgaságot, ill. halálos kimenetelű hepatitist is leírtak már nem szteroid gyulladáscsökkentők szedése mellett.

 

4.9    Túladagolás

 

Tünetei: hányinger, hányás, szédülés, hipotenzió, aluszékonyság, ritkán az eszmélet elvesztése. Nagy adagokkal történő túladagolást is rendszerint jól tolerálják a betegek, ha egyidejűleg más gyógyszert nem szednek. Nincs specifikus antidotum, általános szupportív terápia javasolt.

Javasolt terápia: gyomormosás, szükség esetén a szérum elektrolitok korrekciója.

 

 

5.      FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK

 

5.1    Farmakodinámiás tulajdonságok

 

Farmaterápiás csoport: Nem szteroid gyulladásgátlók és reuma-ellenes készítmények

                                                                                                 ATC-kód M01A E01

 

Az ibuprofen propionsav-származék, amelynek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása van. A gyógyszer, mint nem szteroid gyulladásgátló készítmény, terápiás hatását a prosztaglandinszintézis gátlásán keresztül fejti ki

 

5.2    Farmakokinetikai tulajdonságok

 

Az ibuprofen gyorsan felszívódik a gyomor-béltraktusból. A maximális szérumkoncentrációt a szájban oldódó tabletta bevétele után kb. 1-2 óra múlva éri el. Eliminációs felezési ideje kb. 2 óra.

Az ibuprofen erősen kötődik a plazmafehérjékhez. Bejut az ízületi folyadékba.

Az ibuprofen a májban két fő inaktív metabolitra bomlik, amelyek a változatlan ibuprofennel együtt a vesén át ürülnek ki szabad vagy konjugált formában. A veséken keresztüli kiürülés gyors és teljes.

Idősekben nem változik szignifikánsan a farmakokinetikai profil.

 

5.3     A preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei

 

Az ibuprofen az in vitro vizsgálatokban nem bizonyult mutagénnek. A patkányokon és egereken végzett vizsgálatokban nem volt karcinogén. Az ibuprofen a placentán átjut, de teratogén hatást nem észleltek.

 

 

6.      GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK

 

6.1         Segédanyagok felsorolása

 

Etil-cellulóz, kolloid szilícium-dioxid, hipromellóz, mannit, aszpartám, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát, citrom aroma.

 

Fájdalom- és lázcsillapító.

 

6.2       Inkompatibilitások

 

Nincs adat.

 

6.3       Felhasználhatósági időtartam

 

3 év

 

6.4       Különleges tárolási előírások

 

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

 

6.5       Csomagolás típusa és kiszerelése

 

12 db tabletta átlátszatlan poliamid/alumínium/polivinilklorid//alumínium buborékfóliában és dobozban.

 

6.6       A készítmény felhasználására, kezelésére vonatkozó útmutatások

 

Megjegyzés: X (egy kereszt)

Osztályozás: I. csoport

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN).

 

7.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA

 

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 3UH, Egyesült Királyság

 

 

8.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA

 

OGYI-T-9658/01.

 

 

9.         A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ DÁTUMA

 

2004. április 30.

 

 

10.       A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA

 

2007. július 18.

 

 


Megjelenítve 1-től 1-ig ( 1 termékből)A honlapon található információk a tájékoztatást szolgálják, nem jelentenek konkrét terápiás javaslatot és nem helyettesítik szakember felkeresését. A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót, kérdezze meg kezelőoorvosát, vagy hívja patikánkban gyógyszerészét!

A Gazdagréti Gyógyszertár az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztiorvosi Hivatala engedélyével végez internetes gyógyszerkereskedelmi tevékenységet.
Az internetes gyógyszerkereskedelmet folytató gyógyszertárak hivatalos listája ITT TÖLTHETŐ LE.

© 2012 - Gazdagréti Gyógyszertár, Minden jog fenntartva.
Adatkezelés    |    ÁSZF    |    Impresszum    |    Honlaptérkép